Home » Lumea digitală » Huawei aduce clarificări cu privire la implementarea tehnologiei 5G la nivel mondial

Huawei aduce clarificări cu privire la implementarea tehnologiei 5G la nivel mondial

Huawei aduce clarificări cu privire la implementarea tehnologiei 5G la nivel mondial
Publicat: 22.12.2018
Huawei a emis un comunicat de presă prin care doreşte să clarifice informaţiile cu privire la securitatea echipamentelor sale 5G. În mare, compania chineză susţine că în acest moment, este prezentă în peste 150 de ţări, colaboreazând cu cele mai mari companii la nivel mondial. De asemenea, Huawei vrea să rămână lider pe piaţa de echipamente telecom. Compania din China este singurul furnizor de soluţii complete pentru conectivitate 5G.

Ken Hu, preşedintele companiei, precizează că Huawei a semnat 25 de contracte comerciale pentru implementarea tehnologiei 5G şi peste 50 de înţelegeri comerciale cu operatori din întreaga lume. Mai mult, aceştia au livrat deja circa zece mii de antene pentru reţelele 5G către partenerii săi, compania devenind lider la nivel global pe acest segment. De asemenea, Huawei plănuieşte să lanseze primul său telefon 5G în prima jumătate a lui 2019, potrivit go4it.

Preşedintele a mai oferit câteva declaraţii şi completări referitoare la securitatea echipamentelor sale:

„Este mai bine să laşi faptele să vorbească de la sine. Nu am avut niciodată un incident serios de securitate cibernetică în care să fie implicate echipamentele noastre. Credem însă că securitatea cibernetică reprezintă o problemă reală pe întreg globul. Este o vulnerabilitate care afectează întreaga industrie şi trebuie să o abordăm împreună.”

“Având în spate cea mai strictă verificare din partea autorităţilor de reglementare sau a clienţilor noştri, nu a existat nicio dovadă că echipamentul nostru ar reprezenta o ameninţare la adresa securităţii”, a precizat Ken Hu.

„Suntem dispuşi să purtăm discuţii deschise cu oricine are îngrijorări legitime, dar pentru orice acuzaţii neîntemeiate, ne vom apăra cu fermitate şi nu vom permite ca reputaţia noastră să fie afectată”, a conchis Hu.

Deocamdată, echipamentele Huawei pentru reţelele 5G au fost interzise în mai multe ţări din lume la presiunile SUA. Există ţări care analizează riscurile utilizării tehnologiei Huawei. Autorităţile din Germania susţin însă că investigaţiile nu au adus dovezi care ar putea indica faptul că guvernul Chinei ar spiona cu ajutorul echipamentelor de reţea produse de Huawei.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase