Home » Lumea digitală » Xiaomi poate lansa un telefon echipat cu un senzor de amprentă care ocupă jumătate din ecran

Xiaomi poate lansa un telefon echipat cu un senzor de amprentă care ocupă jumătate din ecran

Xiaomi poate lansa un telefon echipat cu un senzor de amprentă care ocupă jumătate din ecran
Publicat: 20.01.2019
Smartphone-urile cu senzor de amprentă sub display au debutat anul trecut, dar tehnologia are nevoie de puţin mai multă precizie din partea utilizatorilor pentru deblocare. Spre deosebire de un buton cu senzor de amprentă dedicat, sau un senzor pe partea din spate a dispozitivului, pe ecran nu ai răspuns tactil atunci când degetul este în poziţia corectă. Xiaomi demonstrează că noua sa tehnologie de deblocare poate fi integrată în display, permiţând poziţionarea degetului pe o suprafaţă mult mai mare a acestuia.

Preşedintele şi co-fondatorul Xiaomi, Lin Bin, a publicat pe contul său de Weibo un filmuleţ în care este prezentat un nou senzor de amprentă integrat în display. Acesta are dimensiuni mari şi poate debloca dispozitivul în mai multe locuri ale ecranului, în general acestea fiind spre centrul dispozitivului. Tehnologia nu este una nouă, însă compania chineză spune că va putea livra un dispozitiv care să o folosească începând din 2019, scrie go4it.

Anul trecut, la Mobile World Congress, Vivo a prezentat un concept de smartphone intitulat Apex. Acesta avea un senzor de amprentă asemănător, care acoperea 1/3 din întregul ecran. Acel concept s-a transformat în Vivo NEX, care a fost livrat însă cu un simplu senzor obişnuit în ecran, care putea fi deblocat într-un singur punct.

Clipul Xiaomi demonstrează însă că tehnologia poate funcţiona pe un dispozitiv similar cu un Xiaomi Mi 8, putând fi deblocat într-o zonă de 5 x 2,5 cm pe suprafaţa ecranului. De altfel, înregistrarea amprentei se face foarte rapid, fiind necesară doar o singură apăsare pe suprafaţa ecranului timp de 2 secunde. Integrarea unui astfel de senzor de amprentă ar putea ajuta la deblocarea mai uşoară a telefonului, fără să se uite obligatoriu la zona de pe ecran pe care o ating.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase