Prima pagină Lumea digitala

iMessage pe Android?! Da, dar cu mici limitări

Cătălin Niţu 02.28.2019 | ● Vizualizări: 329
Foto: arhiva     + zoom
Galerie foto (1)

iMessage este una dintre aplicaţiile care îi fac pe utilizatorii iOS să nu renunţe la iPhone. Dezvoltatorii software de Android încearcă de multă vreme să ofere posibilitatea de a primi mesajele de pe serviciul Apple pe orice tip de dispozitiv care foloseşte Android. A apărut acum o soluţie destul de bine pusă la punct, deşi are câteva limitări. Aceasta ar putea să convingă câţiva utilizatori să renunţe la dispozitivele scumpe de la Apple pentru alternative mai ieftine.

Aplicaţia se numeşte AirMessage şi poate fi acum descărcată şi instalată pe orice smartphone cu Android dacă se îndeplineşte o singură condiţie. Este nevoie de un computer cu macOS, care să fie în permanenţă pornit atunci când vrei să conversezi pe iMessage de pe telefonul cu Android. Acest computer serveşte drept „server” pentru aplicaţia AirMessage, care comunică cu iMessage şi apoi transmite mesajul mai departe către telefon prin internet, scrie go4it.

Dezvoltatorii aplicaţiei AirMessage spun că aceasta este foarte sigură, întrucât conversaţiile nu trec prin serverele lor, iar conexiunea dintre telefon şi computer este criptată. Singurele dezavantaje pe care un utilizator de AirMessage le are faţă de unul de pe iOS este lipsa Animoji, Memoji şi stickers, care sunt strâns legate de sistemul de operare iOS. Fotografii, videoclipuri şi mesaje text pot fi trimise în schimb fără probleme.

Desigur, nu foarte mulţi vor dori să ţină un MacBook sau iMac permanent pornit pentru acces la platforma iMessage, dar acum există măcar o posibilitate. Probabil că în timp astfel de aplicaţii vor fi îmbunătăţite şi vor putea fi rulate direct în cloud, probabil contra unei sume. Deja însă dacă apar taxe în plus, probabil că utilizarea unui telefon Apple, cu tot cu preţul său ridicat, devine o opţiune mai economică. Mai ales când iPhone SE încă există pe piaţă şi costă sub 300 de euro.Link-ul de download pentru aplicaţia AirMessage şi instrucţiunile de utilizare se găsesc pe site-ul airmessage.org.