Home » Lumea digitală » Microsoft lansează un instrument pentru Word, bazat pe AI, care va perfecţiona scrierea

Microsoft lansează un instrument pentru Word, bazat pe AI, care va perfecţiona scrierea

Microsoft lansează un instrument pentru Word, bazat pe AI, care va perfecţiona scrierea
Publicat: 08.05.2019
O nouă caracteristică a programului Word, din suita Office a Microsoft, urmăreşte îmbunătăţirea elementelor de scriere, dincolo de obişnuitele corecţii gramaticale, transmite BBC, citat de Mediafax.

„Ideas”, un instrument bazat pe inteligenţă artificială, introdus iniţial în programul PowerPoint, va fi adaptat şi pentru Word, potrivit anunţului făcut de către dezvoltatorul Microsoft, în cadrul unei conferinţe ce a avut loc în Seattle.

Deşi funcţiile Word includ deja corectarea greşelilor gramaticale, Ideas aduce elemente în plus. Noul instrument va determina timpul necesar citirii documentului, sugerând totodată sinonime şi fraze alternative, pentru a face scrierea mai concisă, precum şi reformulări ale enunţurilor lipsite de sens.

Instrumentul va fi bazat pe cloud, fiind disponibil iniţial doar pentru utilizatorii Word Online. O versiune pilot a Ideas va fi lansată în luna iunie, urmând ca varianta amplă să fie disponibilă începând cu toamna acestui an.

„Pe măsură ce inteligenţa artificială devine din ce în ce mai complexă, aceasta poate contribui la mai mult, din punct de vedere al scrierii, decât la simpla corectare a greşelilor gramaticale”, au declarat reprezentanţii Microsoft.

Recent, Google a anunţat lansarea propriului instrument de scriere bazat pe inteligenţă artificială, pentru Google Docs, despre care a afirmat că ar face mai mult decât o verificare a greşelilor gramaticale, fiind capabil să detecteze „nuanţe” în exprimare.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase