Google anunţă noi instrumente de browser pentru confidenţialitate şi transparenţa reclamelor

11 05. 2019, 15:00

Instrumentul va permite utilizatorilor browserului Google Chrome să şteargă cookie-urile, care sunt cipuri de urmărire virtuală pe care unele companii le folosesc pentru a documenta comportamentul de navigare, fără a mai elimina şi acele cookie-urile care permit logarea uşoară pe site-uri web, prin reţinerea datelor precum adrese de e-mail şi parole.

„Experienţa ne arată că oamenii preferă anunţuri care sunt personalizate în funcţie de nevoile şi interesele lor – dar numai dacă acele anunţuri oferă transparenţă, dreptul la alegere şi control”, a declarat Prabhakar Raghavan, vicepreşedinte Google în domeniul publicităţii şi al comerţului.

Un add-on separat, care va funcţiona în mai multe browsere, va afişa companiile implicate în transmiterea unui anunţ publicitar către un utilizator, inclusiv acele companii care joacă rolul de intermediar între agentul de publicitate şi editor, potrivit informaţiilor oferite de Google. Compania a anunţat marţi o serie de noi controale şi politici privind confidenţialitatea, în cadrul conferinţei anuale a dezvoltatorilor.