Home » Lumea digitală » Tech Expo, cum s-au înghesuit bucureştenii la tehnologia care dă de băut şi te plimbă pe circuit

Tech Expo, cum s-au înghesuit bucureştenii la tehnologia care dă de băut şi te plimbă pe circuit

Publicat: 27.05.2019
Spaţiul Tech Expo de la Universitate i-a făcut pe bucureşteni să se înghesuie să încerce dispozitivele care vor dinamiza viaţa de zi cu zi în viitorul apropiat, fie că e vorba despre sisteme de iluminat wireless ori dispozitive electrice de transport ori chiar instalaţii care prepară pe loc băuturi.

Spaţiul Tech Expo de la Universitate i-a făcut pe bucureşteni să se înghesuie să încerce dispozitivele care vor dinamiza viaţa de zi cu zi în viitorul apropiat, fie că e vorba despre sisteme de iluminat wireless ori dispozitive electrice de transport ori chiar instalaţii care prepară pe loc băuturi, potrivit Mediafax.

Bucharest Tech Week a trezit atenţia românilor interesaţi să urmărească o selecţie de experţi internaţionali care au venit cu insighturi şi perspective unice asupra soluţiilor ce pot fi aplicate în business-urile din România şi cele internaţionale. Dar zona dedicată publicului larg a fost amenajată în weekend în jurul statuilor de la Universitate. Organizatorii au promis că festivalul vine să lanseze ”un adevărat manifest pentru viitor în cadrul Tech Expo, cea mai amplă expoziţie de tehnologie din România”.

În cei 5000 mp de standuri şi spaţii de relaxare şi de probe, au fost aşteptaţi peste 20.000 de vizitatori care au avut ocazia să testeze şi chiar să achiziţioneze gadgeturi şi soluţii inteligente, bazate pe tehnologii A.I., V.R. sau A.R..

”Fie că vorbim despre soluţii de tip Smart Home, care permit setarea unui ambient optim de la distanţă, prin reglarea temperaturii şi a luminozităţii, dispozitive autonome de curăţenie, device-uri VR & AR, roboţi open-source care pot fi printaţi 3D, sau o instalaţie interactivă cu efect de levitaţie, controlată prin intermediul semnalelor neuro-electrice ale utilizatorilor, toate acestea le puteţi găsi weekendul acesta la expoziţia din Piaţa Universităţii”, anunţau promotorii evenimentului.

Credit foto: Răzvan Tupa

Tech Expo a venit cu o zonă de gaming dedicată pasionaţilor care au putut să testeze, în sistem free-play, cele mai noi device-uri – de la mouse-uri şi scaune de gaming. În plus, pe lângă zona de gaming, vizitatorii au avut ocazia să interactioneze cu soluţii VR şi AR.

”Mie îmi e frică de ăsta”, spunea cineva lângă robotul care păzea un aparat de curăţenie. Şi siluetele automatizate şi-au făcut apariţia la tot pasul. Un RoboPaparazzi era anunţat că va surprinde ”emoţiile vizitatorilor în cele mai originale cadre, respectând normele privind utilizarea datelor personale”, un bar la care cocktailul era preparat pe baza selecţiei făcute de vizitator şi al amestecului controlat de un dispozitiv electronic.

Şoferii pasionaţi de mobilitatea electrică au intrat printre standurile care prezentau cele mai noi şi sustenabile modele de maşini electrice şi hibrid de pe piaţă. Modele precum Renault Zoe, Ford Mondeo Hybrid, Suzuki Swift, Volvo XC60 T8 Twin Engine Plug-In Hybrid sau Nissan LEAF i-au aşteptat pe cei interesaţi să le testeze. Vedeta zonei a fost un Tesla Model 3 Performance , prezentat ca etalonul pieţei în materie de mobilitate electrică.

Credit foto: Răzvan Tupa

Cei interesaţi de accesul mai uşor prin trafic au putut să îşi încerce echilibrul cu vehicule electrice mici, precum biciclete, trotinete electrice, scutere şi chiar soluţii de sharing de trotinete şi motociclete electrice. Circuitul amenajat lângă statuia lui Spiru Haret nu a dus niciun moment lipsă de utilizatori.

În funcţie de momentul în care intrai în expoziţie unele dispozitive mai dădeau rateuri. Dar eroarea nu era tehnică, ci umană. ”Nu avem baterii, dar putem să vă povestim ce face”, explica unul dintre expozanţi.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase