Home » Lumea digitală » OnePlus, acuzat că a exagerat una dintre specificaţile cheie ale OnePlus 7 Pro

OnePlus, acuzat că a exagerat una dintre specificaţile cheie ale OnePlus 7 Pro

OnePlus, acuzat că a exagerat una dintre specificaţile cheie ale OnePlus 7 Pro
Publicat: 26.05.2019
Cap de afiş pe lista specificaţiilor OnePlus 7 Pro este camera foto cu zoom optic 3X, fără pierderi de calitate. Aparent, ultima parte este rezultatul unei „scamatorii” făcute la partea de hardware.

OnePlus 7 Pro are în arsenal un sistem triple-camera format dintr-un obiectiv principal cu rezoluţie 48MP, cameră de 16MP cu lentile wide-angle şi cameră 8MP cu lentile telephoto, ultima fiind capabilă să ofere zoom optic 3X fără pierderi de calitate, potrivit Go4it.

Numai că potrivit experimentelor făcute de utilizatori cu ceva experienţă în domeniul camerelor foto şi partea de hardware în special, la baza modului foto de 8MP se află un senzor Samsung S5K3M5, a cărui rezoluţie nativă este de fapt 13MP. Astfel, pentru a masca limitările grupului optic şi obţine totuşi factorul de zoom 3X lăudat în specificaţii, OnePlus a recurs la decuparea porţiunii centrale a imaginii şi etichetarea camerei foto ca fiind una de 8MP. Folosit la rezoluţia nativă, modulul Tele ar fi oferit poze cu zoom doar până la valoarea 2.2X, dar cu mai multe detalii.

În principiu, afirmaţia OnePlus cum că modelul OnePlus 7 Pro include o cameră foto de 8MP cu zoom optic 3X fără pierderi de calitate este adevărată, deoarece pozele preiau la nivel de 1:1 fiecare pixel din porţiunea centrală a senzorului optic, imaginea fiind doar decupată, nu şi mărită cum este cazul la folosirea de zoom digital. Procedeul este folosit de mulţi ani la aparate foto din categoria celor cu mega-zoom pentru a forţa un nivel de apropiere a imaginii peste ce permite distanţa focală a obiectivului, utilizând doar porţiunea centrală a senzorului de imagine.

OnePlus 7 Pro poate fi comandat de pe site-ul oficial oneplus.com, la un preţ de pornire de 699 euro.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase