Home » Lumea digitală » TomTom înlocuitorul ales de Huawei pentru Google Maps

TomTom înlocuitorul ales de Huawei pentru Google Maps

TomTom înlocuitorul ales de Huawei pentru Google Maps
Publicat: 25.01.2020
Probabil una dintre cele mai mari probleme pe care Huawei le are pe partea de software după „divorţul” de Google Mobile Services, este absenţa Google Maps.

Deşi până acum nu a venit cu o alternativă integrată, compania chineză pare să pregătească un parteneriat cu TomTom, companie care se ocupă de foarte mult timp de servicii de hărţi. Astfel, hărţile TomTom vor fi soluţia propusă de Huawei care va urma să fie integrată în EMUI la nivelul sistemului de operare.

Huawei încă nu a anunţat oficial acest parteneriat, probabil aşteptând un eveniment de lansare pentru a face acest lucru oficial. Având în vedere că ne apropiem de lansarea seriei P40, probabil că acolo vom afla mai multe lucruri pe cale oficială. Cert este că Huawei va avea în sfârşit o alternativă reală la Google Maps, considerată probabil de unii chiar mai performantă atunci când vine vorba despre navitaţie turn-by-turn.

TomTom a decis de curând să nu se mai bazeze atât de mult pe hardware şi să ofere sub licenţă serviciile sale software de hărţi. Astfel, un parteneriat cu cel de-al doilea producător de smartphone-uri la nivel global s-ar putea dovedi a fi benefic pentru compania olandeză, care are peste două decenii de experienţă în domeniul navigaţiei prin GPS.

Citeşte continuarea pe Go4it!

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase