Home » Lumea digitală » Facebook îşi regândeşte planurile pentru monedă digitală

Facebook îşi regândeşte planurile pentru monedă digitală

Publicat: 05.03.2020
Facebook îşi regândeşte planurile pentru monedă digitală
Facebook îşi regândeşte planurile pentru monedă digitală, după ce s-a lovit de rezistenţa autorităţilor de reglementare, anunţă BBC.

Compania analizează acum un sistem cu versiuni digitale ale valutelor consacrate, inclusiv dolarul şi euro, potrivit Bloomberg şi site-ul tehnologic The Information.

Asociaţia Libra, pe care Facebook a fondat-o pentru a crea moneda digitală, îşi va continua activitatea, noile planuri încluzînd şi Libra.

Facebook va lansa un portofel digital în această toamnă, cu câteva luni mai târziu decât era planificat iniţial, potrivit Mediafax.

Facebook a anunţat în iunie anul trecut că va lansa moneda digitală Libra, cu scopul de a face plîţile mai facile şi mai ieftine.

Printre partenerii din Asociaţia Libra se numără Lyft, Spotify, Shopify, dar alţi câţiva membri de top, precum Visa, s-au retras după ce ideea a fost criticată de autorităţi.

În luna octombrie, cele mai mari economii din lume au avertizat că monedele digitale precum Libra reprezintă un risc pentru sistemul financiar global. Franţa a spus că acestea ameninţă „suveranitatea monetară” a guvernelor, iar alţii au avertizat că ar putea fi folosite pentru spălare de bani şi alte scopuri ilicite.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase