Home » Lumea digitală » Motivul pentru care Windows 10 are nevoie din ce în ce mai multe resurse RAM

Motivul pentru care Windows 10 are nevoie din ce în ce mai multe resurse RAM

Motivul pentru care Windows 10 are nevoie din ce în ce mai multe resurse RAM
Publicat: 22.04.2020
Noile update-uri şi programe fac ca Windows 10 să folosească mai multe resurse pentru a rula.

Un aspect pe care îl observăm cu toţii legat de computerele noastre este acela că, de-a lungul timpului sistemele lor de operare au nevoie din ce în ce mai multe resurse pentru a funcţiona. AskLeo, un site de dedicat tehnologie, notează că o astfel de situaţie este cât se poate de naturală şi că software-urile au tendinţa de a creşte în dimensiuni, fiecare update prin care acestea trec crescând necesarul de resurse.

Experţii explică faptul că efectele acestor update-uri cresc în timp dimensiunile software-urilor pe care le folosim şi că, în primele etape, efectele sunt neglijabile. Totuşi, sute sau chiar mii de update-uri care au loc de-a lungul utilizării unui computer schimbă în mod dramatic situaţie, efectele fiind uşor de identificat asupra performanţelor anumitor programe, dar şi generale ale dispozitivului. 

Pentru unii dintre upgrade-ul memoriei RAM reprezintă o opţiune, totuşi, în unele cazuri, fie din cauza dispozitivului, fie din cauza bugetului o astfel de opţiune este scoasă din discuţie.

Utilizatorii domestici, dar şi experţii notează că Windows 10 lucrează chiar şi atunci când noi nu ne folosim dispozitivele pentru ceva anume, programe precum Windows Update, Windows Defender, OneDrive asigură funcţionarea optimă a softului, dar şi a unor părţi din hardware. 

O întrebare legitimă pe care o putem avea în acest punct este: „avem nevoie de toate aceste programe care rulează în fundal?”. Ask Leo explică faptul că există o mulţime de programe care rulează în fundal fără a contribui la buna funcţionare a computerelor şi care pot fi dezactivate. În general vorbim aici de acele programe care nu au o miniatură sau care nu oferă notificări şi care pot fi dezactivate urmând următoarea secvenţă: Task Manager > More details > Startup.

În funcţie de numărul de aplicaţii pe care alegeţi să le dezactivaţi astfel încât să nu pornească în mod automat la pornirea dispozitivului o să puteţi observa că acesta va folosi mai puţine resurse şi că se va deschide mai rapid.

O altă soluţie pe care experţii o recomandă este cea a creşterii numărului de RAM, reprezentând cea mai rapidă soluţie la problemă creşterii graduale a Windows. Astfel, puteţi adăuga noi plăcuţe RAM sau înlocui hard drive-ul HDD cu un SSD (Solid State Disk), ambele soluţii îmbunătăţind dramatic performanţele.

Citeşte şi:

Cum poţi face upgrade în mod gratuit la Windows 10

Windows 10 vine din cutie cu 13 setări care îţi încetinesc PC-ul. Iată cum să le modifici!

Meniul ”start” al Windows 10 nu va mai fi niciodată la fel. Ce schimbare vor aduce inginerii de la Microsoft în curând

”Windows 12” este de 3 ori mai rapid decât 10, însă nu este creat de Microsoft

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase