Home » Lumea digitală » Computerele Apple vor putea rula aplicații de iOS și iPadOS

Computerele Apple vor putea rula aplicații de iOS și iPadOS

Computerele Apple vor putea rula aplicații de iOS și iPadOS
Publicat: 04.07.2020

iPhone ar putea rula macOS în viitor, într-o manieră similară cu Samsung DeX.

Anunțul că Apple va face tranziția de la procesoare Intel la soluții Apple Silicon cu arhitectură ARM proprietară era așteptată de mult. Această decizie are însă implicații mai mari decât credeam inițial. Pe lângă posibilitatea dea a dezvolta laptop-uri cu putere de procesare mai mare și autonomie mai bună, toate computerele Apple vor putea rula aplicații de iOS și iPadOS. Se pare însă că la un moment dat, inclusiv iPhone-ul va putea rula o interfață desktop macOS, într-un mod similar cu DeX de pe Samsung.

Apple ar putea rezolva problema care împiedică acum transformarea telefoanelor în PC-uri

Ideea de a transforma un smartphone într-un computer nu este tocmai nouă. Samsung permite funcționalitatea DeX de câțiva ani buni deja, în timp ce diverse proiecte de a porta și rula Linux pe telefoane există deja. Totuși, nicio implementare nu a reușit să aducă acea funcționalitate completă și rapidă pe care utilizatorii și-o doresc. De asemenea, procesul de instalare cu mai multe cabluri și adaptoare nu este tocmai elegant.

Conform Mauri QHD, un utilizator de Twitter cunoscut pentru leak-uri din industria smartphone-urilor, Apple lucrează acum la un iPhone cu macOS. Acesta descrie experiența drept similară cu cea a dispozitivelor Samsung DeX sau Linda. Mauri mai spune că efortul software pe care Apple l-a depus este impresionant și că cei de la Apple sunt foarte entuziasmați de această posibilitate.

Citește continuarea pe Go4it!

Apple lansează un sistem care permite proprietarilor de iPhone să deblocheze și să pornească mașini cu dispozitivele lor

Apple va lansa un computer cu un procesor ARM: Developer Transition Kit

Lentilele Apple Glass ar putea să se adapteze automat la necesitățile utilizatorilor

Regulile stabilite de Apple pentru App Store, anchetate

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase