Home » Lumea digitală » Imprimante 3D folosite pentru a construi arme în România

Imprimante 3D folosite pentru a construi arme în România

Imprimante 3D folosite pentru a construi arme în România
Publicat: 12.07.2020

Un bărbat în vârstă de 46 de ani, cu cetățenie britanică și irakiană, este acuzat că a construit, în România, arme cu ajutorul unor imprimante 3D.

Polițiștii au efectuat percheziții la locuința din Timiș a suspectului, o adevărată „fabrică de arme”. Potrivit unui comunicat al IGPR, bărbatul era „bănuit că ar fi confecționat, în mod ilegal, arme și componente, precum și că ar deține ilegal asemenea arme și componente”.

Acuzații grave

Suspectul este acuzat că a construit mai multe arme de asalt. În casa acestuia au fost găsite zeci de modele – artizanale și fabricate în serie -, imprimante 3D și software pentru acestea.

Potrivit publicației Opinia Timișoarei, bărbatul a venit în România în urmă cu 10 ani, iar vecinii știu despre el că este pensionar. Suspectul locuiește de trei ani în comuna Dumbrăvița. Bărbatul a fost ofițer în armata irakiană. Ulterior, a lucrat și pentru armata americană.

„S-au găsit foarte multe corpuri de arme sau arme cu caracteristici ale genurilor letale. Foarte multe componente și piese destinate confecționării de arme. S-au găsit foarte multe elemente destinate confecționării de explozibil în mod artizanal. Este vorba atât de arme confecționate artizanal, prin imprimare cu ajutorul imprimantelor 3D, pe care le deține, cât și de mai multe arme de serie provenite din contrabandă”, a transmis un reprezentant al Serviciului Arme, Explozibili și Substanțe Periculoase din cadrul IPJ Timiș.

Citește continuarea pe Go4it!

Armele viitorului. Armata SUA ia în calcul posibilitatea dezvoltării unei arme de foc care să tragă doar atunci când lovitura este sigură

Instagram interzice influencerilor să promoveze ţigările electronice, produsele din tutun şi armele

Prima inimă umană vascularizată, realizată cu ajutorul unei imprimante 3D

O companie din Marea Britanie a prezentat cel mai mare propulsor de rachetă fabricat cu o imprimantă 3D

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase