Home » Lumea digitală » Când va fi lansat Windows 10X?

Când va fi lansat Windows 10X?

Când va fi lansat Windows 10X?
Publicat: 22.07.2020

Windows 10X a fost anunțat anul trecut cu mult entuziasm de către Microsoft.

Microsoft propunea o nouă categorie de computere, bazate pe un design cu două ecrane, hardware puternic și autonomie de lungă durată. Se pare însă că planurile companiei au fost date peste cap de circumstanțele din prezent, iar capabilitățile sale au fost limitate pentru lansare. Se pare însă că noul Windows 10X nici măcar nu va mai fi lansat în 2020, fiind amânat cu câteva luni bune.

Se pare că Microsoft nu mai are capacitatea necesară de a livra noi versiuni de Windows atât de repede. Deja compania spune că nu va putea ține pasul cu două actualizări majore de Windows 10 pe an, lucru care ar putea însemna că în viitor am putea primi un singur update de acest gen. Totuși, atunci când introducem în ecuație și noul Windows 10X, situația se complică.

Windows 10X amânat pentru anul viitor

Acesta ar trebui să fie sistemul de operare Windows mai „ușor”, bazat pe o interfață complet nouă, construită în jurul experienței de touchscreen. De asemenea, Microsoft părea să își dorească să creeze o nouă gamă de computere de productivitate, cu două ecrane, tastaturi magnetice și autonomie lungă. Aceste planuri au fost deja amânate de la începutul acestui an, când Microsoft deja pregătea lansarea Windows 10X în toamnă dar numai pentru dispozitive tradiționale, cu un singur ecran. Acestea ar fi fost realizate pentru a concura în special cu laptop-uri Chromebook și cu tabletele iPad Pro.

Se pare însă că noul plan Microsoft este să împingă lansarea Windows 10X din 2020 complet. Noul program de lansări poziționează Windows 10X pentru debut în primăvara anului viitor, tot pe computere portabile tradiționale, cu un singur ecran. Lansarea dispozitivelor cu două ecrane ar putea întârzia astfel încă un an după aceea, până în 2022.

Citește continuarea pe Go4it!

Apple și  Microsoft, printre companiile acuzate de colaborare cu Administraţia Chinei

Microsoft a dizolvat complet un serviciu și tu sigur nu știai de asta

Microsoft va investi o sumă uriaşă într-un proiect ”cloud” polonez

O nouă problemă critică de securitate la Windows 10. Orice user este în pericol, iar inginerii Microsoft dau din umeri

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase