Home » D:News » Pentagonul urmează să facă public un raport despre OZN-uri

Pentagonul urmează să facă public un raport despre OZN-uri

Pentagonul urmează să facă public un raport despre OZN-uri
Scopul acestei comisii este acela de a determina dacă guvernele lumii joacă un rol în fenomenele aeriene neidentificate.
Publicat: 29.07.2020

Scopul acestei comisii este acela de a determina dacă guvernele lumii joacă un rol în fenomenele aeriene neidentificate.

Grupul de lucru al Pentagonului dedicat studierii fenomenelor aeriene neidentificate (UFO) urmează să prezinte publicului un raport despre activitatea depusă. Această informație vine la câteva zile după ce un document al unei comisii din Senatul american sublinia cheltuielile asociate acestui efort, notează Futurism.

UFO, o nouă formă de război?

Trebuie precizat faptul că scopul acestui grup de lucru nu a fost acela de a determina dacă există forme de viață extraterestră. Oficialii explică faptul că misiunea principală a experților a fost reprezentată de determinarea relației dintre aceste fenomene aeriene neidentificate și guvernele ostile. Mai exact, Pentagonul vrea să știe dacă inamicii SUA se folosesc de aceste fenomene pentru a pune în pericol instalațiile și obiectivele militare americane.

În timpul unui interviu acordat postului CBS Miami, Marco Rubio, președintele comitetului din Senat care supervizează activitatea agențiilor de spionaj, a sugera faptul că unele state precum China sau Rusia au realizat unele salturi tehnologice care ar putea explica aparițiile din jurul bazelor americane.

Armata Statelor Unite a investigat de-a lungul timpului fenomenele aeriene neidentificate, iar în 2007 a creat Programul Avansat de Identificare a Amenințărilor Aerospațiale. În ceea ce privește grupul de lucru dedicat acestor fenomene acesta a devenit public în anul 2017, odată cu o serie de înregistrări care prezentau o serie obiecte zburătoare a căror natură nu a fost încă explicată.

Citește și:

OZN nu înseamnă în mod automat vizitatori extratereştri

5 caracteristici ale OZN-urilor, identificate de un fost investigator al Pentagonului

Congresul american vrea ca Pentagonul să ofere mai multe detalii despre OZN-uri

Întâlnirea avioanelor militare americane cu trei OZN-uri. VIDEO dezvăluite de Pentagon

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase