Home » Lumea digitală » Televizorul transparent de la Xiaomi, o revoluție în tehnologie

Televizorul transparent de la Xiaomi, o revoluție în tehnologie

Publicat: 14.08.2020

Dezvăluit cu ocazia celei de-a zecea aniversări a companiei, Xiaomi Mi TV Lux este un televizor OLED cu ecran transparent, la care te poți uita ca printr-o fereastră.

Primul produs de acest tip lansat la scară comercială, Mi TV Lux Transparent Edition pune ecranul OLED într-un panou din plexiglass complet transparent, renunțând la fundalul negru folosit cu televizoarele convenționale pentru obținerea efectului de imagine „plină”.

Intenționat pentru a reda doar anumite tipuri de conținut video, ecranul OLED adaugă transparență imaginilor afișate în mod normal pe fundal opac. Rezultatul este obținerea unui efect de realitate augmentată (AR), obiectele redate pe ecran părând să plutească în aer.

Specificații interesante

Potrivit Xiaomi, ecranul OLED funcționează cu rată de refresh la 120Hz și are numai 1 milisecundă timp de răspuns, imaginea redată folosind procesare pe 10 biți pentru fiecare canal de culoare având claritate de invidiat.

Intenționată mai degrabă pentru prezentări în spații publice, decât ca televizor pentru acasă, versiunea cu ecran transparent a televizorului Xiaomi Mi TV Lux vine echipată cu chipsetul MediaTek 9650, o soluție de nivel high-end ce include tehnologie MEMC de compensare a mișcării și procesare Dolby Armos.

Citește continuarea pe Go4it!

Xiaomi va lansa primul televizor smart OLED însă va costa mai mult decât te-ai fi așteptat

Cum să transformi un televizor vechi într-un smart TV cu o achiziţie minimă: Xiaomi Mi Box 4K

Vrei un televizor smart TV ieftin? Da, se poate!

Smart TV-urile, spionul din casa dumneavoastră

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase