Care este pariul Huawei pentru înlocuirea sistemul de operare Android

14 09. 2020, 14:00
Sursa foto: Pixabay

Huawei Technologies intenţionează să-şi lanseze propriul sistemul de operare, numit Harmony. Acesta este pariul companiei pentru înlocuirea sistemul de operare Android de la Google, pe smartphone-uri anul viitor, a declarat joi şeful grupului de afaceri pentru consumatori al companiei.

Richard Yu a făcut comentariile la conferinţa anuală a dezvoltatorilor din oraşul Dongguan din sudul Chinei. El a mai spus că Huawei are o versiune 2.0 a sistemului pe care l-a dezvăluit anul trecut şi că intenţionează să deschidă dezvoltatorilor o versiune beta pentru smartphone-uri în decembrie, relatează Reuters.

240 de milioane de smartphone-uri livrate

Huawei a fost adăugată în mai anul trecut de SUA pe o listă ce a împiedicat Google să ofere asistenţă tehnică pentru noile modele de telefoane care utilizează Android şi Google Mobile Services (GMS).

Acest lucru a dus la o scădere a vânzărilor de smartphone-uri în străinătate, deşi acest lucru a fost compensat ulterior de o creştere a vânzărilor interne. Yu a declarat că Huawei a livrat anul trecut 240 de milioane de smartphone-uri, ceea ce i-a conferit locul doi pe piaţă, dar a adăugat că lipsa de software a afectat compania în ultimele luni, scrie Mediafax.

Restricții impuse de SUA asupra Huawei

În august, SUA au extins restricţiile anterioare menite să împiedice Huawei să obţină semiconductori fără o licenţă specială – inclusiv cipuri realizate de firme străine care au fost dezvoltate sau produse cu software sau tehnologie americană.