Home » Lumea digitală » Cum sunt televizoarele Mi TV Master de la Xiaomi

Cum sunt televizoarele Mi TV Master de la Xiaomi

Publicat: 09.10.2020

Noile modele Xiaomi Mi TV Master vin în varianta standard, cu panel mini LED 4K, sau în varianta Extreme Edition, cu panel mini LED cu rezoluție 8K.

Xiaomi nu este doar un producător de succes de smartphone-uri, în ciuda faptului că în ultimii 10 ani de când există compania, acestea au fost cele mai de succes produse din portofoliul său. În China, cel puțin, Xiaomi produce mult mai multe produse, printre care și televizoare. Anterior am rămas uimiți de primul model Xiaomi cu panel OLED transparent, iar compania demonstrează acum din nou că este la curent cu toate tehnologiile noi din domeniu anunțând seria de televizoare Xiaomi Mi TV Master, prima de larg consum echipată cu un panel mini LED.

Xiaomi lansează seria Mi TV Master cu primele paneluri mini LED

Tehnologia mini LED reprezintă următorul pas pe piața de ecrane de toate dimensiunile. În locul unui ecran cu iluminare la margine sau cu local dimming sau a unul panel OLED, tehnologia mini LED folosește LED-uri mai multe pentru iluminare. Astfel, televizoarele, monitoarele și ecranele rezultate se pot bucura de avantajele ambelor tehnologii: luminozitate înaltă, contrast bun, un negru aproape perfect și lipsa riscului de retenție a imaginii.

Ambele modele sunt livrate într-o singură variantă, cu diagonală de 82”, însă diferențele între modele și prețul lor sunt complet diferite. Mi TV Master 4K oferă 240 de zone de iluminare pentru ecran cu 4.096 de niveluri de intensitate pentru fiecare și promite luminozitate de 1.000 nits, contrast 140.000:1 și este echipat cu un port HDMI 2.1, cât și cu un chipset quad-core MediaTek 9650. Acesta beneficiază de un panel 4K pe 10 biți cu refresh rate de 120 Hz și asigură 93% din spațiul de culoare DCI-P3, oferind compatibilitate și cu standardul HDR Dolby Vision.

Modelul Mi TV Master Extreme Edition, în schimb, la diagonală de 82” vine cu panel 8K cu 960 de zone de iluminare, fiecare având la dispoziție 16 LED-uri individuale. Acest model promite luminozitate dublă, de 2.000 nits, contrast de 400.000:1, și un procesor Novatek 72685 cu nuclee mai puternice: două Cortex-A73 și două A53, plus un GPU Mali-G51 MP4. Acest model integrează și un procesor AI care poate îmbunătăți imaginile folosind 22 de algoritmi individuali, cât și conectivitate 5G.

Citește continuarea pe Go4it!

O variantă cu cameră sub display a Xiaomi Mi 10 Ultra ar putea fi lansată curând

K30 Ultra și Mi 10 Ultra de la Xiaomi nu vor fi lansate în Europa

Televizorul transparent de la Xiaomi, o revoluție în tehnologie

Cum are de gând Xiaomi să se bată cu giganții auto Tesla și Audi

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase