Home » Lumea digitala » Chrome își va informa utilizatorii de pe Android și iOS despre securitatea parolelor

Chrome își va informa utilizatorii de pe Android și iOS despre securitatea parolelor

10.12.2020
Chrome își va informa utilizatorii de pe Android și iOS despre securitatea parolelor
Credit foto: Pixabay

Introdusă mai întâi în versiunea Chrome pentru PC, funcționalitatea prin care utilizatorii sunt alertați la accesarea unui cont de utilizator cu parole potențial compromise este pe cale să ajungă și în versiunile Chrome pentru Android și iOS.

Departe de a fi inutile, alertele vin însoțite și cu soluții pentru remedierea situației, cum ari fi auto-generarea unei parole sigure, folosind managerul de parole integrat în browserul Chrome.

Google va sugera parole Chrome mai sigure și pe mobil

Pentru a verifica dacă vreuna dintre parolele folosite a fost compromisă, browserul Chrome încarcă o copie a acestora pe serverele Google. Întreaga operațiune se desfășoară prin conexiune criptată, Google potrivind parolele trimise contra unei baze de date actualizate permanent, conținând toate conturile de utilizator cunoscute a fi implicate în atacuri informatice. Toate aceste verificări se fac automat, fără ca Google să folosească în vreun fel datele tale. Teoretic.

De acum, funcția Safety Check va rula și din versiunile pentru mobil ale browserului Chrome, avertizând în privința parolelor compromise și activarea suportului Safe Browsing.

Pe iOS, funcționalitatea Chrome autofill va putea insera datele de login și parole inclusiv în alte aplicați și browsere web, dar numai după ce-ți confirmi identitatea folosind una din metodele recunoscute pentru autentificare biometrică (ex. folosind amprenta, sau recunoaștere facială).

Citește continuarea pe Go4it!

Google Chrome ar putea îmbunătăți autonomia pe laptop-uri

Ce vei putea să faci cu Google Chrome începând de săptămâna aceasta

Google Chrome primeşte o funcţie care-ţi va permite să ţii sute de tab-uri deschise

49 de aplicaţii care pretindeau că sunt Google Chrome, şterse din magazinul Play