Home » Lumea digitală » Xiaomi are probleme cu dezvoltarea smartphone-urilor mini

Xiaomi are probleme cu dezvoltarea smartphone-urilor mini

Xiaomi are probleme cu dezvoltarea smartphone-urilor mini
Publicat: 21.10.2020

Xiaomi vrea să dezvolte, sub marca sa Redmi, un smartphone de mici dimensiuni, care să concureze cu iPhone 12 Mini, dar există o problemă.

Aproape toate smartphone-urile lansate de compania chineză anul acesta au display-uri cu diagonala mai mare de 6,4”. Acum, managerul Xiaomi și responsabilul cu marca Redmi Lu Weibing a scris pe rețeaua de socializare Weibo că dorește lansarea unui smartphone mini.

Weibing notează, însă, că aceste telefoane au autonomie redusă, deoarece nu pot încorpora baterii de capacitate mare. El are dreptate, pănă la un punct. Toate smartphone-urile de dimensiuni mai mici existente pe piață – iPhone SE, Pixel 4a, iPhone 12 Mini – au acumualtori de dimensiuni mai mici.

Totuși, nu întotdeauna acest lucru înseamnă autonomie slabă a bateriei. Google Pixel 4a, de exemplu, nu suferă de această problemă, deși are baterie de 3.140 mAh. Problema poate fi depășită prin optimizări software.

Telefoanele mini pot fi mai groase

Totuși, trecerea la rețelele 5G, care sunt mari consumatoare de energie, face ca bateriile de mari dimensiuni să fie necesare.

Producătorii care doresc să lanseze telefoane de mici dimensiuni pot să le facă mai groase, așa cum erau modelele compacte de la Sony.

Numărul telefoanelor mici va crește, cu siguranță, după lansarea iPhone 12 Mini. Smartphone-ul Apple are caracteristici tehnice high-end și reprezintă o laternativă, aproape la fel de puternică, la modelele mai mari din seria iPhone 12.

Citește continuarea pe Go4it!

Xiaomi Mi 10T a fost lansat în România

Cum sunt televizoarele Mi TV Master de la Xiaomi

O variantă cu cameră sub display a Xiaomi Mi 10 Ultra ar putea fi lansată curând

K30 Ultra și Mi 10 Ultra de la Xiaomi nu vor fi lansate în Europa

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase