Home » Lumea digitală » SpaceX este interesat de plasarea unei constelații Starlink în jurul planetei Marte

SpaceX este interesat de plasarea unei constelații Starlink în jurul planetei Marte

SpaceX este interesat de plasarea unei constelații Starlink în jurul planetei Marte
Credit foto: Pixaby
Publicat: 27.10.2020

O rețea de sateliți în jurul lui Marte ar putea fi baza unui sistem de comunicații la suprafața planetei, dar și cu Terra.

Într-un interviu recent acordat revistei Time, președinte și COO-ul SpaceX, Gwynne Shotwell, a prezentat planurile companiei de a pune tehnologia constelațiilor de sateliți chiar și pe orbita planetei Marte. Aceasta explică faptul că plasarea unei constelații de sateliți Starlink în jurul Planetei Roșii reprezintă un pas important al unei prezențe umane pe această planetă, notează Futurism.

„Odată ce vom duce oamenii pe Marte, vor avea nevoie de o capacitate de comunicare adecvată”, a spus Shotwell în timpul interviului. „De fapt, cred că va fi și mai critic să avem o constelație ca Starlink în jurul lui Marte”, adaugă aceasta.

Rețelele de comunicații baza unei civilizații interplanetare

Dar o constelație din jurul lui Marte nu va fi suficientă, a adaugă Shotwell. „Desigur, trebuie să conectăm și cele două planete, așa că ne asigurăm că avem telecomunicații robuste către Marte și înapoi pe Pământ”, a adăugat ea.

Shotwell a meditat, de asemenea, asupra importanței unei civilizații interplanetare. „Nu renunțăm la Pământ când vorbim despre construirea capacității de a muta umanitatea pe alte planete”, a spus ea. „De fapt, îi dă omenirii o altă șansă dacă ar avea loc un eveniment oribil pe Pământ; să mutăm oamenii și să salvăm omenirea, oferindu-le un al doilea cămin, un al doilea Pământ pe care să trăiască. ”

Aceasta a vorbit și despre viziunea lui Elon Musk asupra SpaceX și a explorării spațiale: „Elon a fondat această companie cu scopul de a construi capacitățile de transport care să permită oamenilor să se mute pe alte planete”, a spus Shotwell. „Îmi amintesc când am avut interviul cu Elon în 2002 și avea un obiectiv atât de ambițios. La acea vreme, părea absolut nebunesc, iar acum aproape 20 de ani mai târziu, nu sună chiar așa de nebunesc ”.

Citește și:

Un trib de indieni americani a primit acces la internet prin Starlink: „Ne-a catapultat în secolul XXI”

Starlink ar putea avea și aplicații militare

Aplicațiile pentru serviciul de internet al lui Elon Musk s-au deschis. Cum te poți înscrie la rețeaua Starlink

Starlink oferă acces la internet la viteze foarte mari

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase