Home » Lumea digitală » Starlink oferă acces la internet la viteze foarte mari

Starlink oferă acces la internet la viteze foarte mari

Publicat: 12.09.2020
Starlink oferă acces la internet la viteze foarte mari
Sursa foto: Twitter @djulik

Rețeaua de sateliți SpaceX dedicați unui serviciu global de internet numit StarLink a atins o nouă performanță.

Rețeaua de internet poate să transfere date la viteze de peste 100 Mbps, adică o viteză destul de mare pentru a putea descărca jocuri, filme sau pentru pachete mari de date. De altfel, latența pe care SpaceX o laudă ar trebui să fie destul de bună pentru a putea juca cele mai pretențioase jocuri video, chiar dacă internetul vine din satelit, în regim wireless și nu prin fibră optică.

Rețeaua StarLink are deja o viteză foarte bună, dar urmează să fie îmbunătățită și mai mult

Odată cu lansarea celor mai recenți sateliți StarLink, „constelația” lui Elon Musk ajunge la 700 de unități care înconjoară planeta. Astfel, compania se pregătește de lansare serviciilor „semnificative”, după ce a pornit testarea serviciilor după lansarea primelor 400 de unități. Dacă testele inițiale de performanță sugerau că vitezele de download erau de aproximativ 50 Mbps, adică OK, dar nu tocmai impresionante, acum deja această viteză s-a dublat.

Elon Musk spune că plănuiește să lanseze peste 12.000 de sateliți în constelația StarLink, care vor putea să transmită către clienți internet la viteze Gigabit. Desigur, până atunci vor mai trece câțiva ani, întrucât rețeaua crește cu doar câteva zeci sau sute de sateliți la fiecare câteva luni.

La sol, clienții StarLink vor trebui să folosească o antenă specială pentru a putea primi semnalul de la sateliți, care seamănă, spune Musk, cu o „farfurie zburătoare înfiptă într-un băț”. Scopul SpaceX este să ofere internet acolo unde rețelele tradiționale nu au o prezență sau acoperirea necesară. De exemplu, în zone rurale, care nu au acces nici la prea multe turnuri de telecomunicații. Teoretic însă, rețeaua StarLink ar putea oferi conexiune la internet oriunde.

Citește continuarea pe Go4it!

Cât de repede merge netul de la constelația Starlink?

Cum au compromis sateliții Starlink eforturile unui fotograf care încerca să surprindă cometa NEOWISE

Jurist: reţeaua Starlink dezvoltată de SpaceX încalcă legile de protecţie a mediului

Teminalele reţelei Starlink vor arăta ca un ”OZN pe un băţ”

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase