Home » Lumea digitală » Spot, unul dintre roboții produși de Boston Dynamics, primește o serie de upgrade-uri

Spot, unul dintre roboții produși de Boston Dynamics, primește o serie de upgrade-uri

Spot, unul dintre roboții produși de Boston Dynamics, primește o serie de upgrade-uri
Credit foto: Boston Dynamics
Publicat: 28.10.2020

Compania a anunțat că Spot va primi un nou braț robotic și o stație de încărcare.

Boston Dynamics a anunțat că a lucrat la un braț robotic pentru robotul său „Spot” și, de asemenea, o stație de încărcare, iar acestea vor fi puse pe piață în primăvara anului 2021. Robotul Spot a atras atenția internauților anul trecut, datorită videoclipurilor sale de pe YouTube. Robotul cu patru picioare a fost prezentat mergând în mod autonom printr-o mare varietate de terenuri în moduri care imită un câine, notează Tech Xplore.

Acest câine robot este deja comercializat, iar cei interesați pot achiziționa unul direct de la Boston Dynamics pentru 75.000 de dolari. CEO-ul Rob Playter a declarat recent presei că compania a vândut 260 de roboți începând cu luna iunie a anului trecut. Acești roboți sunt în prezent testați și, în unele cazuri, folosiți în minerit, asistență medicală, construcții și alte sectoare, mai ales în situații periculoase pentru oameni. Compania a creat, de asemenea, o serie de programe de completare pentru ca robotul să asiste într-o mare varietate de aplicații, iar acum adaugă la această listă un braț robot și o stație de încărcare.

Noile upgrade-urile ale lui Spot

Brațul robotului se fixează în partea superioară frontală a lui Spot, asemănător unui gât lung. Pe capătul brațului este montat un gripper, care amintește vag de un cap cu gură. Brațul robotului este capabil de șase grade de mișcare și vine cu propria interfață de utilizator (UI). Brațul poate fi programat din timp pentru a îndeplini anumite sarcini, cum ar fi deschiderea clanțelor de ușă, rotirea manivelelor sau ridicarea, transportarea și mutarea materialelor. Alternativ, brațul poate fi controlat de către un utilizator care supraveghează operațiunile.

 Citește și:

Cât costă robotul Spot produs de Boston Dynamics?

Roboţii Boston Dynamics, testaţi de către Adam Savage. Ce a ieşit – VIDEO

Câinii roboţi produşi de Boston Dynamics operează alături de poliţiştii americani

Boston Dynamics anunţă că începe comercializarea roboţilor săi

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase