Home » Lumea digitală » Cercetătorii japonezi au construit un robot care te poate ține de mână

Cercetătorii japonezi au construit un robot care te poate ține de mână

Publicat: 10.11.2020

Acest robot ar putea ajuta la alungarea sentimentului de singurătate, explică cei care l-au construit.

Singurătatea, mai ales în aceste timpuri incerte, se dovedește a fi o problemă majoră, iar o echipă de cercetători japonezi pare să fi venit cu o soluție neobișnuită. Aceștia au construit un robot, mai exact un braț robotic care îi poate ține de mână pe utilizatori, notează Futurism.

Mâna, supranumită „Osampo Kanojo”, al cărei nume poate fi tradus aproximativ ca „Prietena mea de plimbare”, este gândită să imite senzația și chiar să miroasă ca un partener romantic de la antebraț în jos. Se presupune că ideea este de a oferi o oarecare alinare și interacțiune aproape umană celor singuratici, mai ales acum în timpul unei pandemii.

Un design minimalist

Mâna robotului se agață de antebrațul utilizatorului, astfel încât acesta să-i poată da drumul fără a exista riscul ca aceasta să ajungă pe jos. Osampo Kanojo este conceput pentru a vă strânge mâna în spate și chiar a elibera lichid prin pori în stratul său exterior asemănător pielii umane, fiind astfel o aproximare senzației resimțite atunci când atingem mâna unui partener emoționat. În plus, cercetarea descrie un difuzor mic pentru a reda sunetele pașilor unui partener și capacitatea de a degaja mirosul unui șampon folosit de femei.

Robotul bizar este menit să ofere companie, precum și să încurajeze mai mult mersul pe jos pentru cei care lucrează sau participă la cursuri destul de aproape de casă. Cercetătorii anunță faptul că deja lucrează la un alt prototip, de această dată o mână de bărbat, pentru a se asigura că acest robot ar putea fi folosit de mult mai mulți utilizatori.

Citește și:

Robotul Spot a măsurat nivelul de radiații de la Cernobîl

Oamenii de știință au manevrat, în premieră, un robot microscopic în colonul unui animal

Un restaurant din Coreea de Sud folosește roboți pentru a-și servi clienții

Oamenii de știință au creat un robot microscopic care ar putea să „meargă” prin corpul uman

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase