Home » Lumea digitală » Un restaurant din Coreea de Sud folosește roboți pentru a-și servi clienții

Un restaurant din Coreea de Sud folosește roboți pentru a-și servi clienții

Publicat: 26.09.2020

Robotul Aglio Kim poate să servească clienții la mese folosind sisteme avansate de inteligență artificială.

În viitor, angajații din domeniul Horeca ar putea avea motive de îngrijorare, întrucât o parte dintre joburile lor ar putea fi înlocuite cu roboți. Nu este prima dată când auzim asta, însă KT Corp, o companie sud coreeană din domeniul telecom, prezintă chelnerul robot Aglio Kim, care poate să servească clienții la mese folosind sisteme avansate AI. De asemenea, această soluție ar putea fi preferată de către restaurante, în special pe perioada pandemiei, evitând astfel contactul între clienți și angajați.

Chelnerul robot poate servi mai multe mese simultan

Chelnerul Robot Aglio Kim folosește un sistem vizual numit SLAM (simultaneous localization and mapping) pentru a nu se lovi de obstacole și pentru a putea evita clienții, în timp ce algoritmii AI controlează mișcarea acestuia și asigură că robotul poate să ducă comenzile la mesele corecte. Acesta este un robot de tip „chelner”, care folosește mai multe rafturi pe care pot fi puse produsele comandate. Apoi, robotul merge la fiecare masă, iar clienții își pot lua de pe tavă ceea ce au comandat.

Tăvile pot ține în total cam 30 de kilograme de mâncare și băutură și pot fi servite mai multe mese, pe rând, la un singur „transport”. Pentru comenzi, clienții restaurantelor pot comanda mâncarea și băuturile aduse  de Aglio Kim printr-un touchscreen, care este instalat la fiecare masă în parte. Ecranul afișează conținut atât în Coreeană, cât și în Engleză.

Citește continuarea pe Go4it!

Forțele Aeriene ale SUA folosesc câinii roboți pentru a-și apăra bazele militare

Cu un pas mai aproape de roboții umanoizi realistici. Cercetătorii au creat pielea artificială care poate simți durere

Acești roboți pot stoca energie în „rezerve de grăsime”, la fel ca oamenii

Roboții cu abur, tehnologia care va explora spațiul?

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase