Home » Știință » Oamenii de știință au creat un robot microscopic care ar putea să „meargă” prin corpul uman

Oamenii de știință au creat un robot microscopic care ar putea să „meargă” prin corpul uman

Oamenii de știință au creat un robot microscopic care ar putea să „meargă” prin corpul uman
Sursa foto: Cornell University
Publicat: 05.10.2020

O echipă de oameni de știință de la Universitatea americană Cornell a dezvoltat un nou robot, atât de mic nu poate fi văzut cu ochiul liber, despre care speră că într-o bună zi va putea să umble prin corpul uman și să găsească boli.

Robotul este în esență un microcip cu patru picioare atașate. Însă, simplitatea sa oferă speranțe că va deveni un instrument medical folositor. Inginerii pot produce 1 milion de astfel de roboți pe săptămână, fiecare robot fiind ghidat prin intermediul unui laser.

Robotul nu poate fi văzut cu ochiul liber, iar 10 astfel de roboți microscopici pot încăpea în semnul de punctuație de la sfârșitul acestei propoziții.

GALERIE FOTO

„Problema era că nu aveam picioare care ar fi putut să fie conectate la aceste microcipuri”

Picioarele lor sunt activate cu ajutorul luminii laser. Oamenii de știință mișcă înainte și înapoi laserul, între picioarele din față și cele din spate, iar robotul reușește să se deplaseze.

Cea mai dificilă etapă nu a fost neapărat construirea robotului microscop, ci permiterea unei mașinării atât de mici un mod real de a se deplasa, au explicat oamenii de știință.

„Oamenii au devenit foarte pricepuți la micșorarea cipurilor de computer până la dimensiuni microscopice. Problema era că nu aveam picioare care ar fi putut să fie conectate la aceste microcipuri. Noi am inventat o nouă tehnologie care, de fapt, funcționează ca niște picioare pentru acești creieri robotici”, a adăugat Itai Cohen, fizician la Universitatea Cornell.

Viitoare dispozitive pentru microchirurgie

De asemenea, Cohen speră că într-o bună zi acești roboți vor deveni un instrument medical care va putea să descopere semne de boală în corpul uman, potrivit Futurism.

„Ne putem imagina că vor deveni dispozitive pentru microchirurgie. Injectăm acești roboți în corpul uman, ei găsesc bacterii sau celule tumorale, iar apoi le distrug”, a adăugat Cohen.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Momentul în care un robot de 18 metri face primii pași

Primul articol de opinie scris în totalitate de un robot. „Eradicarea omenirii pare un efort inutil”

Robotul care funcționează cu alcool

Robotul care îşi schimbă forma prin comandă vocală

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase