Samsung Galaxy S20 și Note 20 au probleme cu încărcarea wireless

16 11. 2020, 13:00

Să pare că ultima actualizare de firmware trimisă de Samsung posesorilor de telefoane Galaxy S20 și Note 20 a avut consecințe neprevăzute asupra funcției de încărcare wireless.

Nu este clar dacă Samsung a adus modificări directe sistemului de încărcare wireless de pe telefoanele Galaxy S20 și Note 20, sau simptomele reclamate de utilizatori sunt consecința unor intervenții nereușite ce vizau alte aspecte ale platformei Android. Cert este că numărul nemulțumiților crește constant, reclamațiile apărând atât pe forumul Samsung pentru suport tehnic, cât și pe alte platforme precum xda-developers.

Potrivit descrierilor oferite, telefoanele au încetat pur și simplu să mai accepte încărcarea folosind anumite modele de adaptoare wireless. Altfel spus, dacă folosești un adaptor de încărcare wireless livrat de Samsung, nu vei avea probleme.

Presupusul defect se manifestă prin întreruperea procesului de încărcare la câteva secunde după așezarea telefonului, procesul fiind reluat la nesfârșit cu același rezultat.

Cauzele sunt necunoscute

Cauza exactă pentru neplăcerile întâlnite nu este cunoscută, fiind suspectat atât un patch firmware distribuit în luna septembrie, dar și revizia pentru luna octombrie. Cert este că sunt afectate în mod aproape exclusiv modelele Galaxy S20 și Note 20.

Printre soluțiile încercate de utilizatori se numără repornirea telefonului, ștergerea manuală a partiției cache și chiar resetarea telefonului la setările de fabrică. Cert este doar că niciuna dintre rezolvările încercate nu a dat roade. Mai mult, fenomenul pare să capete amploare odată cu trecerea timpului, însă fără a cuprinde majoritatea telefoanelor aflate în circulație.

Citește continuarea pe Go4it!

Un nou upgrade al Windows 10 permite utilizarea mai multor aplicații Android de pe telefoanele Samsung compatibile

Samsung vrea să pună pe piață un telefon cu o baterie de7.000 mAh

Samsung este cel mai mare producător de smartphone-uri, cum stă situația pentru ceilalți giganți din domeniu?

Două telefoane, un iPhone 12 și un Samsung Galaxy S20, au fost supuse unui experiment extrem: Care dintre ele a „supravieţuit”