Home » Lumea digitala » Cea mai tranzacționată acțiune pe platformele Saxo din România în 2020

Cea mai tranzacționată acțiune pe platformele Saxo din România în 2020

Ioana Scholler 12.23.2020
Cea mai tranzacționată acțiune pe platformele Saxo din România în 2020
Sursa foto: Unsplash

Virgin Galactic, PayPal și Airbus au fost cele mai tranzacționate acțiuni în 2020 pe platformele Saxo în România, în timp ce pe plan global cele mai tranzacționate au fost acțiunile Tesla, Apple și Nio (producător chinez de automobile electrice).

Companiile de tehnologie din SUA au performat din nou puternic într-un an marcat de Covid-19 și au atras cele mai mari volume de tranzacționare. Restricțiie severe și munca prelungită de la domiciliu se potrivesc modelelor lor de afaceri, reflectate de Nasdaq-100, care a crescut cu peste 40% în 2020.

Cu toate acestea, companiile de vehicule electrice au fost în top: cele mai performante din 2020. Tesla și Nio (denumită și Tesla chinezească) au crescut enorm în acest an: Tesla, cu peste 640% și Nio, cu un uimitor 1069%.

Presiuni semnificative din cauza restricțiilor și blocajelor severe

„Anul acesta a fost despre lumea online vs. offline, deoarece companiile de tehnologie au fost catapultate în viitor de pandemia COVID-19, în timp ce multe industrii „fizice” precum aviația, călătoriile, agrementul, ospitalitatea și automobilele au fost supuse unei presiuni semnificative din cauza restricțiilor severe și blocaje. Anul va fi ținut minte pentru cea mai rapidă revenire pe piața de capital din istoria modernă, după o vânzare bruscă de 34% în doar 23 de zile de tranzacționare în februarie și martie, determinată de acțiuni politice agresive în întreaga lume”, spune Peter Garnry, șeful Strategiei de Capitaluri Proprii, Saxo Bank, potrivit Mediafax.

Cele mai tranzacționate acțiuni în 2020 pe platformele Saxo în România au fost:

  1. Virgin Galactic
  2. PayPal
  3. Airbus SE
  4. Thyssen Krupp
  5. Gilead Sciences

Cele mai tranzacționate acțiuni în 2020 la nivel global:

  1. Tesla (+646%)
  2. Apple (+70%)
  3. Nio (+1069%)
  4. Microsoft (+33%)
  5. Amazon.com (+67%)