Home » Lumea digitală » Viitoarele modele iPhone ar putea suporta conturi de utilizator multiple

Viitoarele modele iPhone ar putea suporta conturi de utilizator multiple

Publicat: 28.12.2020
Viitoarele modele iPhone ar putea suporta conturi de utilizator multiple
Sursa foto: Unsplash

Potrivit detaliilor apărute într-un brevet recent acordat companiei americane, Apple ia în considerare adăugarea suportului pentru conturi de utilizator multiple, setate pe același iPhone sau tabletă.

Funcționalitatea nou pregătită vine în ajutorul utilizatorilor nevoiți să împartă același dispozitiv cu mai mulți membri ai familiei (ex. copii), oferind o modalitate comodă de a opri accesul la aplicații, lista de contacte, mesaje și alt conținut sensibil.

Un dispozitiv capabil să gestioneze mai multe conturi de utilizator

Concret, brevetul descrie un dispozitiv capabil să gestioneze mai multe conturi de utilizator cu acreditări diferite. În special, brevetul se concentrează pe aspecte care țin de securitate:

„Un dispozitiv de calcul poate utiliza mai multe coduri de acces și chei de criptare asociate”, respectiv  „mai multe coduri de acces sau chei de criptare pot fi asociate fiecărui cont de utilizator diferit din sistem. Înainte ca un utilizator să poată obține acces la datele stocate pe dispozitivul de calcul, utilizatorul poate fi obligat să se autentifice prin intermediul ecranului de conectare.”

Citește continuarea pe Go4it!

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase