Home » Lumea digitală » Windows 10 va putea instala și rula aplicații pentru Android

Windows 10 va putea instala și rula aplicații pentru Android

Windows 10 va putea instala și rula aplicații pentru Android
Credit foto: Shutterstock
Publicat: 29.11.2020

„Prieten bun” cu ecosistemul Linux, Windows 10 ar putea primi și suport nativ pentru instalarea și rularea aplicațiilor de Android.

Vremurile în care Microsoft eticheta ecosistemul Linux drept un „cancer” împotriva căruia trebuie luptat cu toate armele au trecut de mult, Windows 10 permițând acum instalarea directă a distribuțiilor Linux și rularea aplicațiilor în mod nativ. Începând cu anul viitor, Microsoft ar putea oferi același tratament și aplicațiilor de Android, permițând utilizatorilor să folosească aplicațiile de mobil preferate fără penalizări de performanță și complicațiile conectării la telefonul cu Android.

Un prim pas a fost făcut deja, Microsoft oferind prin intermediul aplicației YourPhone posibilitatea de a folosi aplicațiile instalate pe telefonul mobil, rulate într-un mediu asemănător soluțiilor Remote Desktop, cu anumite restricții. Spre exemplu, telefonul trebuie să fie un model Samsung. Alternativ, poți folosi și soluții de emulare precum Bluestack, reușind să rulezi chiar și unele jocuri de Android.

Aplicațiile de Android instalate pe Windows 10 vor apărea și în Start Menu

Potrivit informațiilor neconfirmate oficial, Microsoft va permite utilizatorilor Windows 10 să instaleze aplicații de Android direct din Microsoft Store, acestea apărând și în Start Menu.

Într-un fel, decizia Microsoft copiază funcționalitatea oferită deja de platforma Chrome OS, instalarea și rularea în mod nativ a aplicațiilor de Android. Totuși, în timp Android și Chrome OS sunt platforme înrudite care împart același proprietar, Microsoft rămâne să integreze nucleul open-source al platformei Android folosind drept fundație sub-sistemul Linux adus deja sub umbrela Windows. Deși nu imposibil pentru un gigant software de talia Microsoft, adaptarea Windows 10 pentru a rula în mod direct aplicați de Android nu este de ajuns pentru ca inițiativa să fie un succes.

Citește continuarea pe Go4it!

Un nou upgrade al Windows 10 permite utilizarea mai multor aplicații Android de pe telefoanele Samsung compatibile

Hackerii au compromis securitatea Windows 10 în cadrul unei competiții

Windows 10 primește un nou meniu de instalare

O nouă problemă pentru Windows 10

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase