Home » Lumea digitală » SSL Premium vs SSL Wildcard: Ce fel de certificat să alegi în planul de găzduire site?

SSL Premium vs SSL Wildcard: Ce fel de certificat să alegi în planul de găzduire site?

Publicat: 01.03.2021
SSL Premium vs SSL Wildcard: Ce fel de certificat să alegi în planul de găzduire site?
Iata care sunt diferentele intre un certificat SSL gratuit, unul premium si unul WildCard!

Motoarele de cautare solicita conexiuni „https” inca din anul 2016. Deoarece lipsa unui certificat SSL poate duce la afisarea unui mesaj de avertizare pentru utilizatori, probabil stii deja cat de important este acesta.

Totusi, exista mai multe metode prin care-l poti adauga atunci cand achizitionezi un serviciu de gazduire site. Iata care sunt diferentele intre un certificat SSL gratuit, unul premium si unul WildCard!

Ce rol are certificatul SSL?

Termenul SSL reprezinta o prescurtare de la Secure Sockets Layer. Acesta este un standard in materie de securitate dezvoltat de Netscape in anul 1994 si poate fi identificat prin prezenta lacatului verde, care apare langa numele domeniului. Un astfel de protocol criptografic este necesar pentru a se crea conexiuni stabile si pentru a castiga increderea vizitatorilor care te descopera pentru prima data. Informatiile vor fi decriptate doar de catre server, fiind asigurat faptul ca acestea nu vor fi niciodata furate sau modificate de terti.

Ce diferente exista intre certificatele SSL gratuite si cele premium?

Unele companii de hosting iti ofera gratuit un certificat SSL in pachetul de gazduire site. Acesta este valabil atat pentru domeniul principal, cat si pentru toate subdomeniile sale. Certificatele premium sunt valabile doar pentru un domeniu si un subdomeniu, insa vin insa la pachet si cu o garantie financiara. Aceasta poate ajunge pana la 250,000$ si este utila atunci cand tranzactiile nu se desfasoara in mod corespunzator. In cazul in care cineva reuseste sa sparga algoritmul, esti despagubit de eventualele pierderi financiare. In plus, reputatia brandului tau va ramane stabila, deoarece vizitatorii pot introduce datele cu caracter personal in siguranta. Dreptul la compensatie se aplica in conformitate cu termenii si conditiile celor care au emis certificatul, iar costurile de achizitie sunt intre 30,00 si 52,68 €/an.

Ce este WildCard SSL?

Wildcard SSL este un certificat premium special, deoarece devine activ pentru toate variatiile initiale ale domeniului. Astfel, nu mai este nevoie sa cumperi alte certificate separate pentru a securiza toate paginile din serviciul de gazduire site.

Certificatul WildCard se poate instala pe toate adresele de tipul:

  • login.siteulmeu.ro
  • blog.siteulmeu.ro
  • magazin.siteulmeu.ro
  • mail.siteulmeu.ro

Tine cont de faptul ca acesta nu functioneaza pe subdomeniile de nivel 2. Spre exemplu, o adresa cum ar fi membru.magazin.siteulmeu.ro nu este acceptata. Totusi, daca n-ai un brand foarte mare pe piata, s-ar putea sa nu fie necesar sa mergi atat de departe.

Certificatul Wildcard nu se poate instala direct dupa achizitie, astfel ca trebuie sa astepti pana la 48 de ore pentru aprobare. De asemenea, emiterea are loc doar pentru companiile deja inregistrate in mod legal, fiind nevoie de numele si adresa sediului. Costurile pentru acest serviciu sunt de 385,38 lei/an, fiind posibil sa faci achizitia pentru o perioada de pana la 36 de luni.

De ce ai nevoie de un certificat SSL?

Certificatele SSL utilizeaza algoritmi ce cripteaza toate datele transmise intre vizitator si serverul de gazduire site. Prin urmare, acestea raman in siguranta si nu pot fi accesate de catre persoanele neautorizate. Pe langa asta, se elimina avertismentele afisate in motoarele de cautare si reputatia brandului tau va creste. Tine cont de informatiile de mai sus si alege un certificat SSL potrivit pentru nevoile tale!

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase