Microsoft cumpără compania de recunoaștere a vorbirii Nuance Communications. Care e prețul achiziției

17 04. 2021, 00:05
Sursa foto: Pixabay

Microsoft a anunțat că va cumpăra compania de recunoaștere a vorbirii Nuance Communications cu 56 USD pe acțiune, cu aproximativ 23% peste prețul său de închidere. Acordul valorează aproximativ 16 miliarde de dolari, relatează CNBC.

Compania negociază și cumpărarea aplicației de chat Discord pentru aproximativ 10 miliarde de dolari.

Microsoft a făcut un efort pentru a cumpăra afacerea americană a TikTok anul trecut pentru aproximativ 30 de miliarde de dolari înainte ca afacerea să fie deraiată.

Achiziția Nuance reprezintă cea mai mare achiziție Microsoft de când a cumpărat LinkedIn, cu peste 26 miliarde dolari, în 2016. Luna trecută, Microsoft a finalizat achiziția companiei de jocuri Zenimax, de 7,6 miliarde dolari.

O reputație puternică pentru tehnologia sa de recunoaștere vocală

Nuance obține venituri prin vânzarea de instrumente pentru recunoașterea și transcrierea vorbirii în vizitele la cabinetul medical, apeluri de servicii pentru clienți și mesaje vocale. În anunțul său, Microsoft a declarat că tehnologia Nuance va fi utilizată pentru produsele cloud Microsoft pentru îngrijirea sănătății, care au fost lansate anul trecut, potrivit Mediafax.

Nuance a raportat un profit net de 7 milioane de dolari la venituri de aproximativ 346 de milioane de dolari în al patrulea trimestru al anului 2020. Nuance a fost fondată în 1992 și avea în septembrie 7.100 de angajați.

Nuance are o reputație puternică pentru tehnologia sa de recunoaștere vocală și a fost considerată o țintă de achiziție pentru companii precum Apple, Microsoft și multe altele.