Home » Lumea digitală » Piața criptomonedelor ar putea fi reglementată în România

Piața criptomonedelor ar putea fi reglementată în România

Piața criptomonedelor ar putea fi reglementată în România
Foto: Shutterstock
Publicat: 23.02.2022

Deputatul Sebastian Burduja vrea o lege care să reglementeze criptomonedele în România. Parlamentarul a participat la o întâlnire la care a fost invitat și fondatorul Fundației Bitcoin, Brock Pierce.

România ar putea reglementa piața criptomonedelor. Deputatul PNL Sebastian Burduja vrea un proiect de lege care să reglementeze modul în care pot fi făcute plățile cu Bitcoin, Ether sau eGold, anunță Aleph News.

Vineri, la București s-au adunat mai mulți lideri din industria criptomonedelor împreună cu reprezentanți ai Autorității de Digitalizare a României, care au discutat despre avantajele reglementării. Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a fost și el invitat, însă nu a participat.

„Deci în loc să aducă aici acești bani în România și să-i investească aici, să-i pompeze în economia românească, vor ajuta economiile altor state. Lucru care se întâmplă și în prezent”, a declarat deputatul Sebastian Burduja.

Printre cei prezenți la eveniment s-a aflat și Brock Pierce, creatorul fundației Bitcoin și fondatorul Mastercoin. Pierce are o avere estimată la 1 miliard de dolari.

Reglementarea de pe piața criptomonedelor ar fi un pas către viitor

„Totuși asta e mai mare decât Bitcoin, este vorba de a îmbrățișa viitorul. Tehnologia și inovația sunt răspunsul pentru cele mai multe probleme din lume. Noul primar al orașului New York, Eric Adams a zis că vrea să facă din oraș capitala mondială a lumii pentru Bitcoin. Uitați-vă la Dubai, uitați-vă la Singapore, tot ce trebuie să faci acum este să îmbrățișezi viitorul”, a explicat Brock Pierce.

Surpriza vine din Statele Unite ale Americii. Numărul americanilor care dețin criptomonede este mai mare decât al celor care au conturi de economii. Ca urmare, FBI va înființa o unitate specială care va analiza sistemele blockchain și activele vituale. Și Departamentul de Justiție al SUA a numit un procuror pentru această activitate.
Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase