Home » Lumea digitală » Warren Buffett nu ar cumpăra tot bitcoin-ul din lume nici măcar pentru 25 de dolari. De ce nu crede în criptomonede?

Warren Buffett nu ar cumpăra tot bitcoin-ul din lume nici măcar pentru 25 de dolari. De ce nu crede în criptomonede?

Publicat: 05.05.2022

Warren Buffett este unul dintre cei mai bogați oameni din lume și directorul general al Berkshire Hathaway, unul dintre cele mai mari și mai bogate holdinguri din lume. Am crede că sfaturile sale financiare ar rezona cu o mulțime de oameni, dar ultimele sale remarci despre criptomonede sunt îngrijorătoare pentru fanii acestora.

Un nou interviu CNBC l-a prezentat pe Warren având o poziție fermă împotriva Bitcoin. Investitorul a spus că nu s-ar deranja să investească în acest activ, chiar dacă i s-ar oferi pentru o sumă foarte mică.

„Dacă mi-ați spune că dețineți tot bitcoin-ul din lume și mi l-ați oferi pentru 25 de dolari, nu l-aș accepta, pentru că ce aș face cu el?”, a declarat Buffett pentru agenția de știri.

Warren Buffett și aversiunea sa față de Bitcoin

„Ar trebui să ți-i vând înapoi într-un fel sau altul. Nu aș face nimic. Pe de altă parte, apartamentele vor produce chirie, iar fermele vor produce alimente”.

În trecut, Warren a fost deschis în legătură cu aversiunea sa față de Bitcoin, dar asta nu pare să oprească NFT și utilizatorii de cripto să își verse banii câștigați cu greu într-o clasă de active cu un viitor incert și care, oarecum în mod regulat, înregistrează pierderi îngrijorător de mari.

Buffett a invesitit într-o „bancă prietenoasă cu Bitcoin”

În mod interesant, ultimele remarci ale lui Warren Buffett nu se potrivesc chiar cu propriul său istoric de investiții. În iunie 2021, el a investit 500 de milioane de dolari din banii Berkshire Hathaway într-o „bancă prietenoasă cu Bitcoin”.

Declarația sa vine în contextul în care Berkshire Hathaway a pariat pe piaţa bursieră în primul trimestru din 2022, cumpărând acţiuni în valoare de 51,1 miliarde de dolari.

Este o schimbare dramatică faţă de un investitor care a fost un vânzător de acţiuni în ultimii doi ani, avertizând asupra evaluărilor ridicate şi a puţinelor lucruri de pe piaţă care ar putea genera randamente substanţiale, scrie Futurism.

Vă recomandăm să mai citiți și:

Cât a pariat Warren Buffett pe piaţa bursieră americană de la începutul anului ?

Cine este Greg Abel, devenit succesorul lui Warren Buffett

Țara în care Bitcoin devine moneda oficială

Bitcoin ajută piața criptomonedelor să depășească 2 trilioane de dolari

Mihaela Horchidan
Mihaela Horchidan
Mihaela și-a finalizat studiile la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, având experiență în presa online și radio. Curiozitatea, dorința de a afla cât mai multe și pasiunea pentru istorie, ştiinţă şi natură au condus-o către Descopera.ro citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase