Home » Lumea digitală » O studentă a folosit ChatGPT pentru a contesta o amendă de parcare

O studentă a folosit ChatGPT pentru a contesta o amendă de parcare

Publicat: 04.04.2023

Dacă crezi că nu poți scrie o scrisoare relativ neînsemnată, modelele lingvistice mari pot fi o soluție. O studentă a folosit ChatGPT pentru a contesta o amendă.

Millie Houlton, o studentă în vârstă de 22 de ani la Universitatea York St John din Anglia, s-a trezit cu o amendă de parcare de 74 de dolari de la polițiști, deși avea permis de parcare în acea locație. Soluția ei? Această studentă a folosit ChatGPT pentru a o contesta.

„Ajută-mă să scriu o scrisoare către consiliu, mi-au dat o amendă de parcare”, a instruit ea AI-ul, potrivit Futurism.

Îngropată până la gât în muncă academică, Houlton s-a gândit la început să arunce amenda. La urma urmei, cine vrea să-și piardă timpul trecând prin procesul de scriere a unei scrisori laborioase și sperând ca mecanismele lente ale unei birocrații inerte să răspundă într-un interval de timp rezonabil? Oamenii au și alte lucruri de făcut.

O studentă a folosit ChatGPT pentru a contesta o amendă

Din fericire pentru ea, Houlton a decis să folosească ChatGPT. În fond, peste tot se vorbește despre acest chatbot.

„Mi-am spus ‘Oh, nu am nevoie de această amendă, sunt studentă’, dar încercarea de a articula ceea ce voiam să spun a fost destul de dificilă, așa că m-am gândit să văd dacă ChatGPT poate face asta pentru mine”, a declarat Houlton pentru BBC.

„Am introdus toate detaliile despre locul și momentul când am primit amenda, de ce a fost o greșeală și detaliile amenzii și mi-a oferit un răspuns personalizat în câteva minute”, a continuat ea.

Ce răspuns a primit studenta?

Ulterior transmiterii scrisorii, Houlton a primit în cele din urmă un răspuns de la consiliul orașului, în care se afirma că amenda a fost anulată. A fost atât de ușor.

Dar înainte de a lua acest lucru drept undă verde pentru a folosi ChatGPT ca soluție la tot ceea ce vă este prea lene să faceți singuri, trebuie să știți că ChatGPT și alte modele mari de limbaj tind să fie nesigure atunci când vine vorba de veridicitatea faptelor.

Chiar și GPT-4, upgrade-ul OpenAI față de modelul de limbaj puțin mai vechi al lui ChatGPT, s-a dovedit a fi chiar mai puțin precis decât predecesorul său.

Vă recomandăm să citiți și:

Metaversul se prăbușește fără șanse de scăpare

Clona ChatGPT de la Stanford a costat doar 600 de dolari pentru a fi produsă

Samsung investește 230 de miliarde de dolari în cea mai mare unitate de producție de cipuri din lume

Augmentarea omului cu părți robotizate este cât se poate de la îndemână

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase