Home » Lumea digitală » Directorul OpenAi se teme de ChatGPT, iar oamenii râd de el. „Nu este amuzant!”

Directorul OpenAi se teme de ChatGPT, iar oamenii râd de el. „Nu este amuzant!”

Publicat: 31.03.2023

Directorul OpenAi se teme de ChatGPT, după cum a recunoscut chiar el, dar nu crede că ar trebui să râdem de el din acest motiv.

„Cred că este ciudat că oamenii cred că e este amuzant faptul că spun că mi-e puțin frică. Și cred că ar fi o nebunie să nu-ți fie puțin frică și empatizez cu oamenii cărora le este foarte frică”, a spus Sam Altman, director general al OpenAI, pentru podcasterul Lex Fridman.

Deși Altman a repetat în timpul apariției sale în podcastul lui Fridman că preocupările sale sunt în primul rând legate de „probleme de dezinformare sau șocuri economice” și nu de o „superinteligență” algoritmică, el a spus recent o grămadă de lucruri care sugerează că ar avea doar o „mică teamă”.

Directorul OpenAi se teme de ChatGPT

De exemplu, într-un comentariu recent la ABC News, Altman a spus că „un lucru de care îmi fac griji este că (OpenAI) nu va fi singurul creator al acestei tehnologii”.

„Vor fi alți oameni care nu pun unele dintre limitele de siguranță pe care le punem noi”, a adăugat Altman, citat de Futurism.

Deși pare legitim să își facă griji cu privire la concurenții mai puțin etici (ceea ce este oarecum ironic având în vedere tot ceea ce se știe despre OpenAI) sau despre Inteligența Artificială „potențial înfricoșătoare” care ar putea fi creată în viitor de compania pe care o conduce, comentariile sale (faptul că Directorul OpenAi se teme de ChatGPT) atrag atenția, oricât ar încerca el să le minimizeze importanța.

Mesajele directorului OpenAI sunt cel puțin bizare

„Trebuie să fim atenți. Cred că oamenii ar trebui să fie fericiți că ne este un pic frică”, a spus Altman la începutul lunii martie.

Deși este cu siguranță bine că există preocupări la cel mai înalt nivel în cadrul OpenAI cu privire la ceea ce poate veni de la inteligența artificială, faptul că directorul executiv a tot spus că îi este frică nu inspiră tocmai încredere și nicio tehnică de dialog nu ar putea face acest lucru să sune mai puțin ciudat sau amuzant. Hazul de necaz a fost întotdeauna un lucru la care oamenii s-au priceput.

Vă recomandăm să citiți și:

Clona ChatGPT de la Stanford a costat doar 600 de dolari pentru a fi produsă

Samsung investește 230 de miliarde de dolari în cea mai mare unitate de producție de cipuri din lume

Augmentarea omului cu părți robotizate este cât se poate de la îndemână

Noua versiune de ChatGPT va avea mai puține „halucinații”, spun creatorii

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase