Home » Maratoanele Descopera » Mari întrebări » Din ce îşi fac viespile cuibul? – VIDEO

Din ce îşi fac viespile cuibul? – VIDEO

Din ce îşi fac viespile cuibul? – VIDEO
Publicat: 27.06.2015
Viespile construiesc cuiburi de dimensiuni mari, uneori lungi de circa 50 de centimetri, ce conţin o deschidere în partea lor joasă ori laterală.

Viespile construiesc cuiburi de dimensiuni mari, uneori lungi de circa 50 de centimetri, ce conţin o deschidere în partea lor joasă ori laterală. Cuiburile sunt ataşate unor ramuri de copaci sau tufişuri sau, uneori, pe acoperişurile clădirilor.

Din ce sunt făcute aceste cuiburi? Din hârtie. Da, hârtie! Putem spune că viespile au fost primele creatoare de hârtie din lume. Hârtia din care e făcut cuibul este produsă din pulpă de lemn. Viespea îl adună de pe plăci sau copaci cărora li s-a rupt scoarţa dintr-un motiv sau altul. Atunci când colectează pulpa, viespea merge în spatele ei, o exfoliază cu fălcile lor şi o umezesc în timp ce merg înspre cuib. Astfel, se formează un cerc din pulpă de hârtie. Pulpa este, apoi, împrăştiată într-un strat, la construcţia cuibului.

Sursă: YouTube

Majorităţii oamenilor nu le plac viespile, pentru că se tem de acele lor. Iar înţepătura viespilor dăunează fructelor. Însă, de fapt, viespile sunt aliaţii omului, când vine vorba de eliminarea muştelor sau altor insecte dăunătoare.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase