Home » Maratoanele Descopera » Mari întrebări » Ce se întâmplă dacă treci cu maşina printr-o tornadă?

Ce se întâmplă dacă treci cu maşina printr-o tornadă?

Ce se întâmplă dacă treci cu maşina printr-o tornadă?
Publicat: 26.05.2018
Este oarecum de la sine înţeles că cea mai bună variantă este să te îndepărtezi de un astfel de eveniment meteorologic, chiar dacă se află pe cea mai joasă scară a intensităţii. Totuşi, dacă nu există cale de întoarcere, acţiunea recomandată poate părea contraintuitivă.

„Abandonarea vehiculului şi culcatul pe burtă în cel mai jos punct al terenului, precum un şanţ, sunt măsurile recomandate, în loc de a trece prin tornadă cu vehiculul”, a precizat meteorologul Anton Seimon.

Chiar şi tornadele relativ slabe pot răsturna vehiculele, iar cele puternice le pot ridica în aer şi arunca la distanţe mari, cauzând răni sau chiar moarte pasagerilor, scrie National Geographic.

Deşi acestea sunt frecvente în Statele Unite, nici Europa nu este ferită, cunoscându-se o serie de cazuri şi în România. Mai mult decât atât, în lipsa instrumentelor de măsurători în acest sens, apariţia tornadelor în ţările europene este mai imprevizibilă. De aceea, în afară de nevoia de stabilire a unei baze de date unificate la nivel european în ceea ce priveşte prognozarea şi ocurenţa tornadelor, este necesară şi informarea publicului despre pericolele şi modul de protejare împotriva acestor evenimente meteorologice.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Se pot anticipa tornadele? Cum se explică vremea neobişnuită din România, din ultimele zile

Cât de puternică poate fi o tornadă? Un film de 360 de grade îţi prezintă o furtună completă – VIDEO

Momentul incredibil în care o tornadă distruge tot ce-i stă în cale. Mii de oameni au rămas fără case – VIDEO

Ce se întâmplă în interiorul unei tornade? Imagini rare, uimitoare (VIDEO)

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase