Home » D:News » A fost descoperita cea mai veche insecta din lume

A fost descoperita cea mai veche insecta din lume

A fost descoperita cea mai veche insecta din lume
Publicat: 16.10.2008
Cea mai veche urma a unei insecte descoperita pana in prezent apartine unei specii primitive de efemerida. In zilele noastre urmasele acestor insecte sunt denumite popular, rusalii, si apar primavara in preajma apelor dulci. Imaginea fosilizata a efemeridei, descoperita de paleontologii Universitatii din Massachusetts are o vechime de peste 300 milioane ani.

Fosila respectiva reproduce fidel momentul in care acesta straveche insecta a aterizat pe o suprafata umed-noroioasa de unde nu s-a mai putut elibera, amprenta sa
ramanand acolo timp de multe milioane de ani. Paleontologul Jake Benner si geologul Richard Knecht au descoperit pretioasa fosila intr-un depozit de gresii dintr-o padure din North Attlebro, Massachusetts.

Avand o lungime de circa 8 centimetri, stavechea efemerida cu o varsta estimativa de 310 milioane ani prezenta deja caracterele primelor insecte zburatoare.
Studierea sa va ajuta cercetatorii sa inteleaga mai bine modul in care aceste insecte zburau, aterizau si se hraneau.
De asemenea, aceasta fosila va aduce indicii si dovezi noi in privinta ecosistemelor din perioada Carboniferului care a cuprins intervalul de acum 354-290 milioane ani.
Cei doi paleontologi americani au prezentat descoperirea celei mai vechi insecte in cadrul Congresului International de Ichnologie din Cracovia, Polonia, desfasurat in luna septembrie a anului curent.

Sursa : Fox News
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase