Home » Maratoanele Descopera » Vikingii marii cuceritori » Mormântul remarcabil al unei războinice vikinge ce aruncă o nouă lumină asupra societăţii scandinave

Mormântul remarcabil al unei războinice vikinge ce aruncă o nouă lumină asupra societăţii scandinave

Mormântul remarcabil al unei războinice vikinge ce aruncă o nouă lumină asupra societăţii scandinave
Publicat: 06.03.2019
Cercetătorii au confirmat că un mormânt care conţine rămăşiţele unui războinic viking, despre care se credea că este bărbat, conţine de fapt scheletul unei femei.

Mormântul din secolul al X-lea, cunoscut ca Bj. 581, a fost descoperit pe insula suedeză Bjorko la sfârşitul secolului al XIX-lea. Artefactele incredibile găsite în mormânt indică faptul că acesta a aparţinut unui războinic de rang înalt, scrie Fox News.

MESAJE DE 8 MARTIE, ZIUA FEMEII. Urări, felicitări şi sms-uri frumoase pentru mame, soţii, iubite. Pentru toate femeile

În 2017, experţii au publicat rezultatele unei analize ADN în care a precizat că scheletul este al unei femei. Într-un alt studiu publicat recent în jurnalul Antiquity, savanţii răspund  criticilor studiului anterior, explicând că au analizat scheletul care trebuie şi că în mormânt exista un singur set de rămăşiţe. „Concluzia simplă şi sigură este că avem individul corect, care a fost îngropat singur, iar această persoană era femeie”, au explicat cercetătorii de la Muzeul de Istorie din Suedia. „În opinia noastră, Bj. 581 a fost mormântul unei femei care a fost războinic profesionist, îngropată într-un mediu marţial precum un individ de rang înalt”, au adăugat aceştia.

Individul a fost îngropat cu haine elaborate, iar mormântul conţinea o mare varietate de arme, precum o sabie, un topor, 25 de săgeţi, un cuţit, două suliţe şi două lanci. Femeia a fost îngropată cu doi cai, ceea ce era un indicator al importanţei rangului în societatea vikingă.

De asemenea, în mormânt se afla şi o pungă cu piese de joc şi o tablă de joc. Acestea apar deseori la comandanţii militari scandinavi din acea perioadă. În ciuda acestei imagini detaliate ilustrate de mormânt, multe aspecte ale vieţii femeii rămân necunoscute. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Smoala a fost secretul invaziilor vikingilor din Europa

De ce bărbaţii vikingi erau înmormântaţi alături de armăsari, şi nu de iepe

Despre berserkeri si alte mituri vikinge

Legătura stranie dintre vikingi şi zeii lor

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase