Home » Mari întrebări » Maratoanele Descopera » De ce ne apar pungile sub ochi?

De ce ne apar pungile sub ochi?

Autor: Marina Manastîrlî 01.31.2016
De ce ne apar pungile sub ochi?
Apariţia pungilor sub ochi este un fenomen destul de comun, dar cum se explică şi care sunt cauzele apariţiei acestor manifestări inestetice?
Acest fenomen are o denumire ştiinţifică: hipercromia periorbitală, iar metoda medicală pentru tratament este blefaroplastia – care este o intervenţie chirurgicală cosmetică concepută pentru cei care doresc să scape de cearcănele de sub ochi.
 
Această manifestare a oboselii permanente şi a condiţiei de somnolenţă pe care o conferă pungile sub ochi şi cearcănele pot avea o mulţime de cauze. Noi toţi avem celule adipoase deasupra, sub şi în jurul ochilor, cu timpul, însă, ţesutul orbital îşi pierde din elasticitate şi permite celulelor adipoase să se lase în jos. Iar nuanţa mai întunecată a cearcănelor se datorează vaselor sanguine din jurul ochilor care ies la suprafaţă. 
 
Pungile de sub ochi pot fi transmise şi prin ereditate, iar pe lângă asta, orice fel de lichid poate face cearcănele mai pronunţate, acestea fiind mai vizibile dimineaţa. 
 
Remedii pentru a scăpa de cearcăne sunt diverse. Acestea pot fi ascunse sub machiaj sau pot fi soluţionate de medicul plastician prin injectare de botox sau prin intervenţie chirugicală numită blefaroplastie. Există şi remedii naturiste: aplicarea pliculeţelor reci de ceai sau a feliilor de castraveţi, fiindcă frigul va restrânge vasele sanguine. O altă şi cea mai recomandată metodă este somnul de minim 8 ore pe noapte şi modul de viaţa sănătos.
 
 
Sursa: Curiosity