Home » Maratoanele Descopera » Mari întrebări » De ce pisicile te urmăresc la baie?

De ce pisicile te urmăresc la baie?

De ce pisicile te urmăresc la baie?
Publicat: 28.12.2017
Pisicile sunt nişte enigme cu blană care, de multe ori, au un comportament cel puţin bizar. Una dintre aceste mistere este reprezentat de obsesia lor pentru băi, în particular, de ce pisicile doresc cu tot dinadinsul să-şi urmărească stăpânii (sau sclavii dacă le întrebăm pe ele) când merg la baie.

Pentru cei care nu au pisici sau nu au avut de-a face cu pisicile: vrei să mergi la baie, iar patrupedul se ţine după tine. Dacă îl laşi să intre, se va holba la tine,. Dacă o închizi în afară, nu vei avea linişte, va mieuna, va zgâria uşa, va sări pe clanţă şi va încerca orice metodă posibilă să intre, scrie Inverse.

Fenomenul nu este înţeles pe deplin. Conform cercetătorului (în pisici), Mikel Delgado, de la School of Veterinary Medicine de la UC Davis, „există câteva motive care le fac pe pisici să dorească să intre în baie cu omul. Litiera se poate găsi acolo, aşadar, camera are mirosul pisicii. Probabil, pisicile ştiu că atunci când suntem la toaletă, se pot bucura de toată atenţia noastră”.

De asemenea, „se poate ca pisicile să prefere suprafeţele netede ale chiuvetelor şi căzilor”. Alături de prezenţa umană, combinaţia este irezistibilă pentru feline.

Conform biologului Imogene Cancellare, pisicile în sălbăticie sunt destul de solitare, astfel obsesia celor domestice cu dorinţa de a sta în baie cu noi este obscură.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

30 de lucruri neobisnuite pe care nu le stiai despre pisici

Cea mai draguta pisica din lume (FOTO)

Telefonul-pisică: În 1929 doi cercetători americani au creat un telefon funcţional dintr-o pisică

Tot ce nu ştiai despre pisici şi ţi-a fost teamă să întrebi (VIDEO)

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase