Home » Maratoanele Descopera » Mari întrebări » De ce delfinii masculi ”se ţin de mână”?

De ce delfinii masculi ”se ţin de mână”?

De ce delfinii masculi ”se ţin de mână”?
Publicat: 17.06.2018
Deceniile de cercetare în regiunea Shark Bay din Western Australia au arătat că masculii fără niciun grad de rudenie umblă în grupuri mici de 2-3 indivizi. S-a aflat că, astfel, aceştia îşi îmbunătăţesc şansele de a găsi femele, care se găsesc în comunităţile familiale din care fac parte.

De asemenea, mai multe dintre aceste grupuri vor forma alianţe de al doilea nivel – unele care pot dura chiar toată viaţa, scrie National Geographic.

Masculii au fiecare sunetul propriu, care desemnează un fel de nume. Mai mult, într-o comunitate de acest fel „numele” nu se repetă.

„Aceste etichete vocale sau nume, permit animalelor să formeze relaţii sociale complexe”, a precizat Stephanie King, autoarea principală a studiului de la University of Western Australia. „Trebuie să ştii cine îţi sunt prietenii şi cine îţi sunt rivalii şi de asemenea cine sunt prietenii rivalilor tăi”.

Relaţiile acestea sunt atât de strânse încât masculii delfin petrec mult timp având grijă unul de altul cu ajutorul aripioarelor pectorale. Imaginile au scos la iveală că aceştia pot înota unul lângă altul, cu aripioarele suprapunându-se, ca şi cum s-ar ţine de mână.

În afară de atingere, sincronizarea înotului delfinilor este aproape ca un marş militar. „Sincronizarea a fost asociată cu eliberarea de oxitocină la oameni, care promovează cooperare şi încredere”, a adăugat King. Este posibil ca acest comportament să declanşeze aceleaşi răspunsuri la delfini, adăugând încă un element la puzzle-ul cu privire la modul în care animalele dezvoltă reţele sociale complexe.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

După ce a fost capturată de ruşi, armata de delfini-spioni ai Ucrainei ar fi murit ”patriotic după ce au intrat în greva foamei”

Viaţa ”secretă” a delfinilor, scoasă la iveală cu ajutorul unor camere performante – VIDEO

Experimentul finanţat de NASA care a condus la stimularea sexuală a unui delfin de către o tânără de 23 de ani

A fost înregistrată prima conversaţie dintre doi delfini

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase