Home » Natură » Panda nu sunt întotdeauna alb cu negru: un urs extrem de rar, găsit în munţii din China. FOTO + VIDEO

Panda nu sunt întotdeauna alb cu negru: un urs extrem de rar, găsit în munţii din China. FOTO + VIDEO

Publicat: 17.08.2015
Când vă gândiţi la un urs panda, vă gândiţi la alb şi negru. Qi Lai este însă un urs panda extrem de special care i-a uimit pe oamenii de ştiinţă.

Qi Lai este un panda de culoare maronie – albă. Din 1985 au fost raportaţi doar cinci urşi panda cu această combinaţie de culori.

În vârstă de cinci luni, el a fost găsit de cercetători pe când avea două luni şi era slab şi singur într-o rezervaţie naturală din Muncţii Qinling, din China, după ce mama sa a dispărut, aparent în junglă.

Foto: KATHERINE FENG

Pentru a fi în siguranţă, aceştia l-au dus la un centru de reproducţie şi cercetare, unde a fost tratat cu medicamente şi hrănit cu lapte. De atunci el trăieşte la centru.

„Panda albi cu maroniu au fost observaţi doar în Munţii Qinling. Se crede că culoarea alb – maronie are o bază genetică, un posibil rezultat al unei gene dublu recesive, o combinaţie de gene sau o genă cu factor slăbit”, a afirmat Katherine Feng, un veterinar american care a mers l-a centrul din China şi a fotografiat ursul.

Unii experţi de la centru au sugerat că blana maro ar putea avea, de asemenea, unele legături cu condiţiile geografice şi climatice unice ale zonei, declarând că solul şi apa din zonă ar putea influenţa pigmenţii blănii acestor panda.

Oamenii de ştiinţă de la centrul afirmă că sunt necesare studii suplimentare pentru a descoperi misterul apariţiei urşilor panda cu maro şi alb.

Ursul Qi Lai are aceiaşi greutate şi aceleaşi obiceiuri precum ceilalţi urşi panda cu blana alb-negru.

Populaţia panda din Munţii Qinling este mică şi izolată, cu o cifră estimată între 200 şi 300.

Mail Online

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase