Home » Natură » Prima ţară care interzice tăierea pădurilor

Prima ţară care interzice tăierea pădurilor

Prima ţară care interzice tăierea pădurilor
Publicat: 10.06.2016
Organizaţia Naţiunilor Unite a atras atenţia că despăduririle din zona tropicală sunt cauzate, în proporţie de aproape 50%, de producţia de ulei de palmier, soia, carne de vacă şi produse din lemn.

Norvegia face un pas important în ceea ce priveşte reducerea fenomenului despăduririlor la nivel global în urma unei reglementări recente pe care a adoptat-o Parlamentul acestei ţări. Potrivit acestei legi, Norvegia devine prima ţară care interzice tăierile de copaci.

Norvegia se numără deja printre ţările care s-au declarat parte din lupta împotriva fenomenului despăduririlor şi, alături de Germania şi Marea Britanie, s-a angajat să găsească soluţii pentru această problemă. 

De asemenea, atunci când pădurile sunt tăiate, zonelor despădurile li se dă foc, iar dioxidul de carbon emananat este principalul gaz cu efect de seră care conduce la apariţia schimbărilor climatice. 

Norvegia este una dintre puţinele ţări care şi în trecut a manifestat un interes crescut pentru stoparea fenomenului despăduririlor. Acest stat a donat 1 miliard de dolari Braziliei, tocmai pentru a o ajuta să salveze pădurea tropicală din zona amazoniană. 

Pe lângă proiectul de lege nou adoptat, parlamentul norvegian a mai propus o lege care vizează interzicerea vânzărilor de autovehicule alimentate cu combustibili fosili începând cu anul 2025. 

Sursa: Gândul

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase