Home » Natură » O creatură stranie care bântuie oceanele a fost observată pentru prima oară în acest secol

O creatură stranie care bântuie oceanele a fost observată pentru prima oară în acest secol

Publicat: 08.12.2016
Cercetătorii au confirmat existenţa unei creaturi stranii care nu a mai fost văzută niciodată din momentul în care a fost descrisă în anul 1900. Acest animal misterios, care arată precum o pată de cerneală, a fost capturat de către un vehicul care este controlat de la distanţă de către cercetătorii de la Monterey Bay Aquarium Research Institute, California. Această creatură are o lungime de aproximativ 9 cm.

De asemenea, este învăluită într-un amestec de proteine şi de celuloză şi produce aceste amestecuri pentru a atrage particulele mici de mâncare din apă şi a le filtra, ulterior. Atunci când filtrul nu mai poate stoca, particulele sunt înlăturate şi se formează un nou astfel de amestec, care o protejează precum o „casă”.

Şi, cu toate că o lungime de aproximativ 9 cm poate părea una mică, pentru acest tip de animal este una mare, iar cercetătorii au afirmat că este a doua oară când iau contact cu un exemplar al speciei Bathochordaeus charon. Prima descriere a acestui animal se regăseşte într-o lucrare specifică a anului 1900 şi se baza pe analizarea unui astfel de exemplar descoperit în anul 1890.

Alice Alldredge, profesoară de biologie la Universitatea din California, Santa Barbara, a afirmat: „Este o descoperire foarte interesantă, iar studiul arată faptul că acestea se disting de celelalte creaturi din aceeaşi specie.”

Sursa: National Geographic

Citeşte şi:

“Monstrul Mocirlos”, creatura misterioasa ce bantuie lacurile Floridei

O creatura marina necunoscuta a esuat pe malurile Canadei

O CREATURĂ bizară scoasă din mare i-a derutat pe oamenii de ştiinţă – FOTO+VIDEO

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase