Staţia din Japonia construită în jurul unui arbore în vârstă de 700 de ani

16 04. 2017, 17:00

Experţii susţin că arborele, cunoscut local sub denumirea de marele arbore Kusu din Kayashima, are peste 700 de ani vechime, fiind asociat pentru mult timp cu o zeitate din suburbiile din Osaka, notează Atlas Obscura. 

Când oficialităţile locale au decis să-l taie pentru a extinde staţia Kayashima, locuitorii din zonă s-au enervat. În timp au început să apară zvonuri despre modul în care arborele luptă împotriva oricărei persoane care încerca să-l atingă. Un bărbat care a reuşit să taie o creangă s-a îmbolnăvit la scurt timp de febra fânului. Un şarpe alb, animal deseori asociat cu zeitatea Shinto, se spune că a fost observat pe crengile arborelui.

Sursa: Wikimedia

În schimb, staţia a fost reconstruită în jurul copacului. Renovările, inclusiv platformă mobilă, au fost finalizate în 1980 cu o deschizătură rectangulară în tavan pentru a permite arborelui înalt de 20 de metri să crească. Este vizibil din afara staţiei, iar în interior a devenit un mic altar. Baza lui a fost înconjurată cu un gard pentru a fi protejat de vizitatori. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

Un arbore legendar, vechi de aproape 2.000 de ani, a fost doborât de o furtună puternică
 
Cum arată arborele de 391 de ani. A supravieţuit bombei nucleare de la Hiroshima
 
Molidul de 9.550 de ani care a reuşit să supravieţuiască condiţiilor meteorologice aspre şi a reînviat în fiecare an
 
Cel mai înalt arbore din lume depăşeşte dimensiunea Statuii Libertăţii