Home » Natură » Comportament neobişnuit al unui bursuc. ,,Pământul era măcinat, dar nu ne-am aşteptat ca viţelul să fie îngropat”

Comportament neobişnuit al unui bursuc. ,,Pământul era măcinat, dar nu ne-am aşteptat ca viţelul să fie îngropat”

Publicat: 09.04.2017
Un bursuc din Statele Unite ale Americi a fost surpins în timp ce îngropa o vacă. Imaginile au fost surpinse de camerele amplasate de cercetători în zona Grassy Mountains în luna ianuarie.

Cercetătorii au amplasat şapte carcase de pui de viţel în zona Grassy Mountains pentru a observa ce animale vor încerca să consume animalele, informează The Guardian.

,,Ne aşteptam ca în primul rând să vedem mulţi vulturi, poate şi câţiva coioţi,” afirmă Evan Buechley, coautor al studiului. ,,Însă bursucul a furat tot spectacolul,” adaugă el. 

Cercetătorii au devenit suspicioşi atunci când, peste noapte, una dintre carcase a dispărut complet. ,,Pământul era măcinat, dar nu ne-am aşteptat ca viţelul să fie îngropat,” afirmă Buechley.

După ce au examinat imaginile de pe cameră, experţii au descoperit că bursucul a îngropat complet viţelul, începând să sape imediat ce a observat animalul mort. Deşi este un animal nocturn, bursucul a lucrat noaptea, cât şi ziua, pentru a îngropa animalul. 

Atunci când Buechley a verificat din nou carcasele a observat că un alt viţel era aproape îngropat.  Conform cercetării, este pentru prima dată când un bursuc a încercat să îngroape un animal de câteva ori mai mare decât el. În timp ce un viţel poate ajunge la 23 de kilograme, bursucii pot avea între 6 şi 8 kilograme. 

Descoperirea sugerează că bursucii sunt responsabili pentru dipariţia animalelor decedate, fapt ce afectează sursa de hrană a altor animale. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase