Home » Natură » Planta care se hrăneşte cu aer este printre cele mai fascinante ciudăţenii ale naturii

Planta care se hrăneşte cu aer este printre cele mai fascinante ciudăţenii ale naturii

Planta care se hrăneşte cu aer este printre cele mai fascinante ciudăţenii ale naturii
Publicat: 02.07.2017
Plantele de aer fac parte din genul Tillandsia, care la rândul său face parte din familia Bromoliaceae. În această familie se încadrează şi ananasul, singurul din această familie care produce fructe.

Spre deosebire de multe alte feluri de plante, acestea nu îşi folosesc tulpinile pentru a se hrăni, ci pentru a se ancora. Rolul rădăcinilor tradiţionale a fost preluat de frunze, care absorb umezeală şi nutrienţi. În habitatul lor natural, acestea se agaţă de copaci sau de roci, oriunde găsesc lumină, scrie Curiosity.

Oamenii folosesc aceste plante pentru decor, fiind un element important pentru orice cameră care se vrea frumos amenajată. De obicei, se suspendă de o platformă. O astfel de plantă de interior preferă un loc luminos şi în loc de udare, necesită pulverizare cu apă de 2-4 ori pe săptămână. Întreţinută în aceste condiţii, oricine poate avea o etalare a unei ciudăţenii evolutive al regnului vegetal.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Această plantă creşte de 57 de ani într-o sticlă sigilată. Ultima dată a fost udată acum 45 de ani. ”Nu am tuns-o niciodată”

Plantele care stimulează funcţionarea creierului

Chimenul este planta medicinală a anului 2016

Superputerile uimitoare ale unei plante: este capabilă să ”reînvie” – FOTO

 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase