Home » Natură » Cercetătorii chinezi au creat un nou tip de orez cu care ar putea fi hrănite peste 200 de milioane de persoane

Cercetătorii chinezi au creat un nou tip de orez cu care ar putea fi hrănite peste 200 de milioane de persoane

Cercetătorii chinezi au creat un nou tip de orez cu care ar putea fi hrănite peste 200 de milioane de persoane
Publicat: 30.10.2017
Cercetătorii chinezi au reuşit să cultive cu succes un tip de orez în apele sărate. În lunile de primăvară, peste 200 de tipuri de orez au fost plantate în cadrul Saline-Alkali Tolerant Rice Research and Development Center din Qingdao, China.

Iniţial, cercetătorii s-au aşteptat să obţină 4,5 tone per hetar, însă surpinzător patru tipuri de orez au produs între 6,5 şi 9,3 tone pe hectar. Conform NextShark, testele asupra orezului rezistent la apele saline sunt realizate în China de o perioadă lungă de timp, însă cercetătorii nu se aştepatu să obţină o producţie suficientă pentru comercializare. 

Principalul cercetător Yuan Longping a declarat că prin intermediul cultvării acestui tip de orez s-ar putea hrăni peste 200 de milioane de persoane. Un startup partener al studiului a început să vândă noul tip de orez cu denumirea ”Yuan Mi” în onoarea cercetătorului. Însă, ”Yuan Mi” costă 50 de yeni (7,50 de dolari) pe kilogram, de opt ori mai mult decât costul orezului obişnuit. În ciuda preţului crescut, până în prezent au fost vândute aproximativ şase tone, datorită texturii şi aromei diferite. De asemenea, consumatorii sunt entuziasmaţi de potenţialele beneficii asupra sănătăţii produse de noul tip de orez. 

Conform Xinhua, orezul produs de specialişti este bogat în calciu şi alţi micronutrienţi. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase