Home » Natură » O vacă din Polonia a fugit dintr-o fermă pentru a trăi liberă alături de o cireadă de bizoni

O vacă din Polonia a fugit dintr-o fermă pentru a trăi liberă alături de o cireadă de bizoni

O vacă din Polonia a fugit dintr-o fermă pentru a trăi liberă alături de o  cireadă de bizoni
Publicat: 04.02.2018
O vacă din Polonia a ales libertatea iarna aceasta. De aproape trei luni aceasta s-a alăturat unei tume de bizoni, după ce a scăpat din fermă. Vaca a fost observată în timp ce urma o turmă de bizoni prin pădurea Bialowieza.

Rafal Kowalczyk, un expert în bizoni, a reuşit să fotografieze vaca şi a afirmat că animalul este într-o stare bună. Conform Mail Online, animalul pare că se hrăneşte, deşi uneori a fost observată la marginea cirezii. 

Kowalczyk, director al Institutului de Cercetare a Mamiferelor din cadrul Academiei de Ştiinţă din Polonia, susţine că situaţia este excepţională. El afirmă că este pentru prima oară când o vacă este observată trăind alături de bizoni. Specialistul avertizează că în cazul în care vaca se va împerechea cu un bizon, în cele din urmă va muri din cauza mărimii viţelului. 

Povestea vacii ce umblă liberă alături de bizoni este extrem de populară pe pagina de Facebook a lui Kowalczyk. Cercetătorii doresc să scoată vaca din grupul de bizoni pentru a împiedica împerecherea, însă Kowalczyk afirmă că nu va fi o procedură uşoară. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase